Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjeralica

Vozač Joce Amsterdama uhićen u Zračnoj luci Zagreb

'Beograd / 24.06.2008 Palata pravde, sudjenje, svedocenje Sretena Jocica Joce Amsterdama FOTO / Sasa Maricic ALO!'
'Sasa Maricic'
Autori: sk/VLM, ija, mb
27.12.2011.
u 22:30

Srbija je za Pejićem raspisala tjeralicu još 2003., a uhićen je nakon što je doletio iz Amsterdama. Živi u Nizozemskoj.

Aleksandar Pejić (46) uhićen je 23. prosinca u Zračnoj luci Zagreb, po međunarodnoj tjeralici koju je za njim raspisao srbijanski MUP. Kako se doznaje, sud u Boru raspisao je za Pejićem tjeralicu zbog krijumčarenja droge još 2003., a hrvatski MUP ju je posredstvom Interpola dobio u studenome ove godine. Pejić je u Zagreb stigao letom iz Amsterdama, a koje mu je bilo krajnje odredište za sada se ne zna. U Nizozemskoj ima prijavljeno prebivalište.

Nakon uhićenja, Pejić, koji je prema neslužbenim informacijama završio vojnu akademiju te je jedno vrijeme radio kao vozač Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, doveden je na zagrebački Županijski sud. Određen mu je ekstradicijski pritvor, u kojem će biti do izručenja susjednoj državi.

Neslužbeno se doznaje da je Pejić bio uhićen i prije nekoliko godina na granici s Bugarskom te da je tada u njegovu vozilu nađen kokain. Tada je s njim u društvu bio i Jocić. Jocić je inače jedno vrijeme proveo u zatvoru u Bugarskoj, nakon čega je bio izručen Nizozemskoj, koja ga je zatim izručila Srbiji.

Srbija ga je tražila zbog poticanja na ubojstvo, zbog čega je lani pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora. U Beogradu je u tijeku i suđenje zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2010. u Zagrebu.

Komentara 8

FO
FOISZ
00:58 28.12.2011.

Vozač Joce Amsterdama... Hmmm... A kuharicu još nisu ulovili?

Avatar babas
babas
03:53 28.12.2011.

Došao u Zagreb po naplatu rate za ubojstvo Pukanića. Što ga nisu pratili da saznaju tko je naručitelj ubojstva?

Avatar toxic alien
toxic alien
23:46 27.12.2011.

\"... a koje mu je bilo krajnje odredište za sada se ne zna\". Pa zadnje odrediste mu je bio Zagreb, trebao je biti vozac Stipe Mesica. Burdus vec odavno trazi nekoga tko ima iskustva kao vozac mafijasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije