Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u dnevniku HTV-a

Vojni stručnjak: Da je eksplodiralo 120 kg eksploziva, sumnjam da bismo imali bilo kakve ostatke bilo čega

Foto: HRT
1/9
13.03.2022.
u 20:56

Letjelica je udarila u meko tlo pa se eksplozija dogodila ispod zemlje. Da je udarila, primjerice u asfalt ili beton, posljedice bi bile katastrofalne. No, Barić je skeptičan što se tiče takvog objašnjenja.

Vojni stručnjak Robert Barić gostovao je u Dnevniku HTV-a i komentirao pad letjelice na Zagreb. Naime, iz visokih izvora u MORH-u doznaje se da je bomba pronađena u letjelici koja je pala na Zagreb bila težine do 120 kilograma. Srećom, letjelica je udarila u meko tlo pa se eksplozija dogodila ispod zemlje. Da je udarila, primjerice u asfalt ili beton, posljedice bi bile katastrofalne. No, Barić je skeptičan što se tiče takvog objašnjenja.

– Prvo, može li se aviobomba od 120 kg staviti u unutarnji prostor za elektroniku – to su dvije kamere – jedna panoramska, jedna za prednje snimanje i eventualno oprema, ako je i tu bila. To je ipak 120 kg eksploziva, da je to eksplodiralo, sumnjam da bismo imali bilo kakve ostatke bilo čega i po meni se radi o eksploziji sustava za samouništenje opreme i skupljenih podataka i eventualno piropatrona kojim se izbacuju kamere prije nego što se letjelica spusti – smatra dr. sc. Robert Barić.

– Vidjet ćemo, u teoriji je moguće i to, ali nisam baš siguran – dodao je Barić komentirajući izvor iz MORH-a.

VIDEO>> Prikazani izvučeni dijelovi letjelice

Komentara 67

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
22:30 13.03.2022.

Misaona konstrukcija iz MORH-a, da je 120 kg eksplodiralo ispod zemlje zavrjeđuje nečasni otpust za kreatora.

Avatar Bruno0000
Bruno0000
21:25 13.03.2022.

Zar je ovo moguće? Izgleda da ovi u MORH nisu nikada vidjeli niti doživjeli eksploziju neke bombe. Neka se raspitaju o "krmačama" koje smo bacali u Domovinskom ratu , kakvu su štetu pravile. I onda oni misle da ovaj kraterčić dubine 1 metar napravi bomba od 120 kg. Bože sačuvaj. Gdje im je pamet. I najsmiješnije u toj priči, tih 120 kg eksploziva nije uništilo taj dron. Čak ni okolna stabla. Žao mi je našeg premijera s kakvim ljudima je okružen.

DU
Deleted user
00:01 14.03.2022.

120 kg eksploziva eksplodira i ne napravi nikakvu štetu jer je eksplodiralo 4 metra pod zemljom? I to kaže visoki dužnosnik MORH-a? O moj bože!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije