Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

Više od 180 djece spašeno od kineskih trgovaca ljudima

kina djeca
AFP
06.07.2012.
u 09:27

Među 800-tinjak osumnjičenika uhićen je i šef jedne od bandi koja je odgovorna za trgovinu najmanje 100 djece

Više od 180 djece oslobođeno je nakon što su kineske vlasti uhitile članove dviju velikih bandi koje se bave trgovinom djece. U policijskoj akciji diljem zemlje u ponedjeljak je uhićeno više od 800 osumnjičenika koji se povezuju s prodajom djece zbog posvajanja i izrabljivanja.

Istraga dviju bandi počela je u prosincu prošle godine kada je policija pokrajine Henan uhitila četvero osumnjičenika koji su pokušavali prodati četiri bebe.

Među 800-tinjak osumnjičenika uhićen je i šef jedne od bandi koja je, prenosi BBC, odgovorna za trgovinu najmanje 100 djece.

U izvještaju koje je ministarstvo unutarnje sigurnosti objavilo u ožujku prošle godine piše da je policija tijekom svojih akcija spasila i oslobodila desetke tisuća otete djece i žena.

Ključne riječi

Komentara 3

MY
mycropht
12:45 06.07.2012.

Sad će doći na red ono što Kina najbolje radi: brzi pravosudni postupak pa po kratkom postupku. Kao što treba u nekim slučajevima.

Avatar nekakav
nekakav
21:15 06.07.2012.

jedva čekam tu njihovu trakavicu od suđenja.. u tjedan dana postupak, presuda, i izvršenje kazne. time se postiže najbolji učinak. pravedno kažnjavanje prijestupnika, poruka javnosti da će se svaki zločin primjereno kazniti, i pouka drugima koji bi se vica radi htjeli baviti kriminalom. a kod nas, američki sustav, traženje rupa u zakonu koji je napisan baš za bogataše sa skupim odvjetnicima koji pišu te zakone... i eto nas, 2 godine uskoku bježe podaci, nikom ništa. u kini drugi tjedan te već nema. pošteno. ateist sam, al 'oko za oko, zub za zub' je najbolji zakon. najpravedniji. onog trena kad si napao čovjeka, ti si se odrekao svojih ljudskih prava.

K1
k1milica
08:23 07.07.2012.

zamjeriji se trijadama i sad ce to skupo platit,a kupovao dijete ili burek po kili i kilometrazi ti dodje na isto....ali za vrijeme rima i egipta je bilo jos i gore(tako nas bar uce u skoli) jer ropstvo je ukinuto ima vec 150 g, jer bi u suprotnom bilo prestrasno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije