Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vinarija Trdenić - uživajte u degustaciji vina i jela uz predivan pogled na Lonjsko polje

Vinarija Trdenić
Foto: Promo
1/7
26.02.2018.
u 11:00

Vinarija Trdenić njeguje bijela vina klasičnom vinifikacijom Pinot sivi, Pinot bijeli, Graševinu, te od autohtone sorte Moslavine Škrlet, od crnih sorti vino Cabernet Sauvignon i u rose varijanti Purtugizec.

VINARIJA TRDENIĆ je nastala 90-tih godina kao nastavak obiteljske tradicije stare više od jednog stoljeća u vinogradarstvu i vinarstvu. I danas kao i nekad, svi članovi obitelji od najstarijeg do najmlađeg člana uključeni su u procese rada, stvarajući poticajnu i ugodnu radnu sredinu u kojoj se njeguje vinarski i vinogradarski duh.

Prvi koraci vinarije započeli su obradom oko pola hektara vinograda sa 1500 trseva.

Foto: Promo

Danas broji 15 hektara vinograda, sa preko 85 000 trseva vinove loze i posjeduje podrum kapaciteta 100 000 litara.

Vinarija Trdenić njeguje bijela vina klasičnom vinifikacijom Pinot sivi, Pinot bijeli, Graševinu, te od autohtone sorte Moslavine Škrlet, od crnih sorti vino Cabernet Sauvignon i u rose varijanti Purtugizec. Također Škrlet, Traminac, Pinot bijeli i Pinot sivi u Private collection liniji se proizvodi od grožđa s najboljeg terroira, posebnom tehnikom školovanja vina koju smo naučili od naših predaka, a unaprijedili s visokom tehnologijom eminentnih enologa.

Foto: Promo

Uz primarnu djelatnost proizvodnje grožđa i vina, Vinarija Trdenić doprinosi i razvoju lokalnog turizma gdje u sklopu vinske ceste Moslavine nudi putnicima, turistima,zaljubljenicima prirode predah uz svoja vina. Putujući vinskom cestom kroz pitoresknu Moslavinu, posjetite vinariju i kušajte vina na autentičan način direktno iz ruku njezinih tvoraca u podrumima koji se nalaze ispod razine površine zemlje.

Uz vino neizostavno ide i tradicionalna jela u kojima možete uživati u kušaonici vinarije gdje nam je najzastupljeniji šaran na rašljama iz obližnjeg Lonjskog polja. Iskustvo koje ponesete sa sobom okrepljujući djeluje na duh i tijelo, a uspomene na našu Graševinu, Pinot sivi, Pinot bijeli, Traminac, Cabernet Sauvignon, Portugizec( Rose) i autohtonu sortu Škrlet još dugo evociraju bajkovitu povijest i kulturu koja obavija Moslavinu.

Škrlet kao autohtona sorta je prepoznata i od strane Sisačko moslavačke županije koja je svojim sufinanciranjem raznih projekata vinarija i udruga proizvođača znatno doprinijela istraživanju potencijala i klonske selekcije sorte i marketinškom razvoju branda i pozicioniranja na tržištu.

ŠKRLET PRIVATE COLLECTION - autohtona moslavačka sorta odnjegovana u podrumu posebnom metodom vinifikacije od grožđa s najboljeg položaja iskazuje fine visoke alkohole, izvrstan bouquet, srednje kiseline i izražene mineralnosti na okus, na mirisnom profilu zelene lubenice, bijelo cvijeće, breskve i ananas.

CMS cert. somm. Elizabeth Smith

Foto: Promo
PONUDA ZA AKCIJU-KUPON
Pinot sivi
Berba: 2015.
Zapremnina boce: 0,75 lit
Zatvaranje:čep bvs 30x60
Boja boce: Olive (GL71)
Bar code : 3859891141050
Suho kvalitetno vino
ZOI Moslavina
Broj butelja po jedinici kartona:6
Cijena: 30,00 kn
Rabat:30%
TRAJANJE AKCIJE: do isteka zaliha

VINARIJA TRDENIĆ d.o.o., Trnovka 28, 44 317 Popovača, 098/216.870, 099/212.9991
email. vinarija@vinarija-trdenic.hr
www.vinarija-trdenic.hr

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije