Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno na odboru

VIDEO Pogledajte okršaj Vidović Krišto i Grbina

Zagreb: Rasprava o iskazivanju povjerenja Anji Šimpragi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
28.04.2022.
u 10:29

Karolina Vidović Krišto pobunila se jer je raspored prenatrpan na Odboru za saslušanje Anje Šimprage. Upozorila je da je se onemogućuje u njezinu radu i nadzoru Vlade, što joj je kao zastupnici Ustavom propisano.

Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić zamijenit će u Vladi potpredsjednika Borisa Miloševića, ministra gospodarstva Tomislava Ćorića i ministra rada Josipa Aladrovića. Na saborskim odborima održava se njihovo saslušanje. 

Karolina Vidović Krišto pobunila se jer je raspored prenatrpan na Odboru za saslušanje Anje Šimprage. Upozorila je da je se onemogućuje u njezinu radu i nadzoru Vladu, što joj je kao zastupnici Ustavom propisano. 

"Ovo je vrijeđanje Sabora. Engleska kraljica kada dolazi u parlament, poštuje taj parlament i to je odraz poštivanja naroda.  Kada Vlada ne poštuje Sabor, to je odraz nepoštivanja toga istog naroda i njezinih građana. Mi imamo situaciju da smo dovedeni pred ovaj odbor, a za pola sata bismo trebali ispitati kandidata za ministra gospodarstva. Kako ćemo to stići? Ja sam spriječena da nadzirem rad Vlade, a ako sam spriječena, onda je to ozbiljna povreda Ustava, a mi znamo kakva je vaša namjera da ovako radite. Želim da to uđe u zapisnik", poručila je. 

Kazala je i da ima povredu Poslovnika. "Predložena kandidatkinja vrlo vjerojatno ne poštuje ustavnopravni poredak RH. Imamo situaciju da predložena kandidatkinja, što proizlazi iz njezina dosadašnjeg rada, ne poštuje činjenicu agresije na RH, ne poštuje činjenicu da je srpska vojska jedina vojska u 21. stoljeću koja je počinila genocid", kazala je Vidović Krišto o Šimpragi.

Vidović Krišto dobila je opomenu. "Prozvati je da ne poštuje ustavni poredak ispod svake je razine. Sramite se, kolegice", kazao je šef SDP-a Peđa Grbin. 

Komentara 19

AA
A.Artuković
11:10 28.04.2022.

Kolovoz nikad neće biti avgust.

LE
LenardHr
11:42 28.04.2022.

Jadan HDZ na sta su spremni samo da bi zadrzali vlast. Sa strankom osudjenog zlocinca koaliraju.

LL
lijepa_li si
12:42 28.04.2022.

poznata hrvatska šutnja. čestitke karolini vidović krišto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije