Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Ukrajini

VIDEO Ukrajinci odvezli skupi ruski tenk: Napali kolonu, uništili ih čak 11?

Peaceful Mission 2021 joint counterterrorism exercise by SCO member states
Foto: Gavriil Grigorov/NEWSCOM
1/4
09.04.2024.
u 10:42

Očekuje se kako će ovaj ruski tenk uskoro biti iskorišten za potrebe ukrajinskih postrojbi.

Rat u Ukrajini donio je bezbroj informacija o raznim ratnim uspjesima jedne ili druge zaraćene strane. Neke od njih je teško provjeriti ali neki od njih su potkrijepljeni i video snimkama. Najnoviji takav dogodio se prije nekoliko dana kada su pripadnici brigade Azov ukrali napredni ruski tenk T-72B3M na kojem se vidi kako ga ukrajinski vojnici odvoze. Vidi se to i na društvenoj mreži X kojega je objavio Azov. Na istoj snimci se vidi i kako ukrajinski vojnici uništavaju više ruskih tenkova i vozila u koloni. Prema navodima Azova tom prilikom je onesposobljeni 11 vojnih vozila i tenkova te ubijeno 50-ak ruskih vojnika dok su ostali vojnici i postrojbe pobjegli ostavljajući ratnu opremu na bojištu.

Kako prenosi Business Insider na video snimci se vidi kolona vozila koja se kreće kroz polja dok ih gađaju ukrajinski dronovi i razno drugo artiljerijsko naoružanje. Sve se to navodno događalo u blizini sela Terni u istočnoj regiji Doneck.

Inače, model tenka T-72B3M se smatra jednim od naprednijih ruskih tenkova. Ovaj model je prvi put korišten tijekom 2017. godine poslije čega je nadograđivan raznim sustavima za elektroničko ratovanje te opremom koja bi ga treba zaštiti od ruskih dronova i projektila kao i bespilotnih letjelica. Očekuje se kako će ovaj ruski tenk uskoro biti iskorišten za potrebe ukrajinskih postrojbi. Business Insider podsjeća kako su ukrajinski vojnici zarobili više tenkova T-80 elitne ruske oklopne jedinice u bitki za grad Bahmut prošle godine.

VEZANI ČLANCI

FOTO Rat u Ukrajini: Posljedice nedavnih ruskih napada na ukrajinski teritorij

Peaceful Mission 2021 joint counterterrorism exercise by SCO member states
1/8
Ključne riječi

Komentara 68

Avatar Ivankodil
Ivankodil
09:03 10.04.2024.

Trodnevna specijalna operacija ide po planu, Zelenski obilazi prvu liniju, a Putler čuči u bunkeru 30 metara ispod zemlje

BR
Brankko
14:18 09.04.2024.

Rat je iz dana u dan prevrtljiv, ali Rusija Ukrajinu pokoriti neće. Suluda je zamisao da se uništi Ukrajina i da ju se pretvori u nekakvu rusijsku guberniju XVIII. stoljeća! Nametanje rusijskih osobnih iskaznica u okupiranim krajevima neće okupirane krajeve pretvoriti u rusijske. (Oprez: to nisu "putovnice", jer ruska riječ passport znači i "osobna iskaznica", ta zašto bi rusijske okupacijske vlasti davale rusijske pasoše=putovnice ljudima, pa da neki od njih odu u Kazahstan ili kamo već.)

FU
Fusnota
16:16 09.04.2024.

Prema ruskim podacima Ukrajina i NATO nemaju više od 3 tenka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije