Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANA I ZRAČNA OPASNOST

VIDEO Misteriozna svjetlost iznad Kijeva izazvala brojna nagađanja: Oglasila se NASA

Twitter/Screenshot
20.04.2023.
u 06:57

Ukrajinske zračne snage sugerirale su da je bljesak mogao biti meteorit. Aktivirana je uzbuna za zračni napad

Misteriozna svjetlost koja je obasjala nebo iznad Kijeva izazvala je mnogo nagađanja jučer navečer. Dužnosnici u Kijevu rekli su da sumnjaju da je NASA-in satelit pao na Zemlju. Savjetnik ministarstva za unutarnje poslove Anton Geraščenko objavio je snimku svjetlosti te dodao kako prve informacije iz kijevske administracije govore da se radi o NASA-inom satelitu koji je pao. ''Sirene su se oglasile kako krhotine ne bi pale na ljude'', napisao je na Twitteru. Oglasili su se iz NASA-e te kazali da je njihov satelit još uvijek u orbiti.

Ukrajinske zračne snage sugerirale su da je bljesak mogao biti meteorit. Aktivirana je uzbuna za zračni napad, ali "zračna obrana nije bila aktivna", rekao je na Telegramu čelnik kijevske vojne uprave Serhiy Popko. "Prema preliminarnim informacijama, ovaj fenomen je rezultat pada NASA-ina svemirskog satelita na Zemlju", rekao je Popko.

Američka svemirska agencija objavila je ranije ovog tjedna da će povučeni satelit od 300 kilograma ponovno ući u atmosferu u srijedu.

Svemirska letjelica RHESSI, koja se koristila za promatranje solarnih baklji, lansirana je u nisku Zemljinu orbitu 2002. i rashodovana 2018., objavila je NASA.

Rob Margetta iz NASA-e rekao je za BBC da je satelit još uvijek bio u orbiti u trenutku kada je bljesak opažen te da će ponovno ući u Zemljinu atmosferu tijekom noći. Nasa i američko ministarstvo obrane nastavili su pratiti RHESSI, dodao je.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:45 20.04.2023.

To je bljesak eksplozije putka u Moskvi, no informacije se još taje, ipak je to rusija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije