Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blizak ruskom vođi

VIDEO Kruži snimka na kojoj Putinov ministar šepa, odmah krenula nagađanja

Putin i Šojgu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.12.2022.
u 22:56

Šojgu se, naime, pridružio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u Minsku, gdje je Putin posjetio bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka

Internetom se širi snimka ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua kako navodno šepa kroz dvoranu u Bjelorusiji držeći desnu ruku u džepu. Odmah su se počele širiti glasine o njegovom zdravstvenom stanju. Šojgu se, naime, pridružio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u Minsku, gdje je Putin posjetio bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, piše Daily Mail.

Šojgu je, podsjetimo, jedan je od najpoznatijih ruskih dužnosnika, a njegovo nepojavljivanje u javnosti u proljeće ove godine izazvalo je brojna pitanja. Neki su pomislili da je Šojgu navodno 'nastradao' zbog rezultata u Ukrajini, a savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Gerashchenko tada je objavio da je Šojgu imao srčani udar nakon "oštrog Putinovog ukora zbog potpunog neuspjeha invazije". Sve je dakako bilo nagađanje jer službene potvrde o tome nije bilo. 

Nakon tjedna nepojavljivanja, Šojgu je ponovo viđen. Njegovo ministarstvo objavilo je snimku na kojoj je vidi kako vodi sastanak i raspravlja o opskrbi oružja za ruske snage koje ratuju u Ukrajini.

Snimku je objavio i ruski medij Ria novosti na svojim web stranicama:  - Nastavljamo isporuku naoružanja i opreme kreditima unaprijed. Prioriteti su visokoprecizno oružje dugog dometa, oprema zrakoplova i održavanje spremnosti za djelovanje strateških nuklearnih snaga -  rekao je tada Šojgu, a prenio je Reuters koji je i podsjetio da je Šojgu viđen na sjednici ruske Vlade. 

Podsjetimo, kao i o ministru obrane, šire se i glasine o narušenom zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Špekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su češće od početka ruske invazije na Ukrajinu. Tako se, primjerice, pretpostavlja da boluje od raka ili Parkinsonove bolesti, no službene potvrde ni za jednu od tih tvrdnji nema. Nagađa se i da ga cijelo vrijeme prati tim liječnika koji nadziru njegovo zdravlje. 

Sve što se piše o zdravstvenom stanju i Putina i Šojgua su nepotvrđene informacije pa se trebaju uzeti s rezervom.


 

Komentara 11

Avatar Reconquista
Reconquista
23:06 19.12.2022.

Da pogodim. Putin ga je gurnuo niz stepenice? Saznaje ugledni Daily Express preko svojih povjerljivih izvora iz kruga ruskog predsjednika.

ZP
zeljko.posaric.9
00:35 20.12.2022.

Očit dokaz da je taj Putinov ministar hologram kao i sam Putin. Zbog preopterećenja sustava izazvanog manjkom čipova dolazi do zapinjanja samog holograma koji onda izgleda kao da šepa. Uslijed teških sankcija rusko obogaljeno gospodarstvo nema dovoljno novca za kupnju ćipova pa im propadaju računalni sustavi..

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
00:44 20.12.2022.

Dajte najte Anton Garashchenko iz Daily Maila? To je onaj isti Daily Maila koji je objavio kako se na društvenim mrežama korisnici sprdaju s Hrvatskom što slavimo treće mjesto, kao da smo prvaci. Gadljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije