Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Dramatični sati u Živom zidu: Kako je zaratilo četvero nekada složnih kolega

Ivan Vilibor Sinčić optužio je Pernara i Bunjca za maltretiranje drugih članova stranke
05. lipnja 2019. u 14:34 36 komentara 5343 prikaza
Živi zid
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Drama u Živom zidu započela je u utorak poslije 16 sati kada je šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić održao konferenciju za medije. Sinčić je objavio kako odlazi u Europski parlament i kako suspendira Branimira Bunjca. Naime, Sinčić je suspendirao Bunjca jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament, to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi. 

Pernarovo obraćanje novinarima o stanju u stranci odbacio optužbe Pernar nakon obraćanja Sinčića: Moje vrijeme u Živom zidu je završilo

Na konferenciji Sinčić je poručio da je prije europarlamentarnih izbora unutar stranke dogovoreno da nitko ne odlazi u Europski parlament, međutim Sinčić tvrdi da je Branimir Bunjac izigrao taj dogovor. – Zbog preferencijalnih glasova nisam u mogućnosti svoj mandat prepustiti Tihomiru Lukaniću kako je bilo inicijalno dogovoreno – kazao je. Napomenuo je i da trenutačno traje reorganizacija stranke te da Tihomir Lukanić, koji je donedavno bio glavni tajnik, postaje politički tajnik. S druge strane Dominik Vuletić postaje međunarodni, a Toni Šunjić glavni tajnik stranke.

Video: Raskol u Živom zidu

Tada se u medijima, odmah nakon konferencije za medije pojavljuje snimka sukoba na kojoj se vidi kako se Dominik Vuletić, novi međunarodni tajnik Živog zida prije nekoliko dana sukobio se s Branimirom Bunjcem. Snimka je navodno snimljena 30. svibnja na sastanku vrha stranke gdje se odlučivalo tko će ići u EU parlament. Između Bunjca i Vuletića je ozbiljno zaiskrilo pa su ih morali čak smirivati i drugi članovi.

Kasno navečer na svom Facebooku oglasio se i Ivan Pernar. Objavio je Pernar i video uz koji je napisao: "Raskol Živog zida sada može spriječiti samo jedna osoba, a to je Vladimira Palfi. Pozivam članstvo da djeluje na predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića da se izbjegne taj scenarij".

Kako je naveo u videu, Pernar osjeća moralnu dužnost da obavijesti javnost da je Vladimira Palfi odlučila uzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu.  – Osobno se ne slažem s tim činom, Bunjac je dobar zastupnik. Ne slažem se ni s načinom na koji se s njim postupa. Moje mišljenje više nije bitno ni presudno. Moja želja je bila da nastavim s Bunjcem. Ako Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj mandat u Saboru i izbaci Bunjca iz Sabora, zastupnika za kojeg smatram da odlično obavlja svoj posao, ja neću moći nastaviti svoju političku budućnost unutar Živog zida – izjavio je Pernar u videu.

Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu Bunjac prozvao Palfi 'Palfi je na sastanak dovela nekoliko svojih plaćenika. Urlali su na mene, zavrnuli mi ruku...'

Pernar, očito uzdrman situacijom u stranci tijekom večeri više se puta oglašavao na društvenim mrežama, a prema pisanju medija, neke statuse je i obrisao.

Kulminacija u Živom zidu, padaju optužbe na račun Vladimire Palfi

A situacija je u Živom zidu je kulminirala danas, kada je Branimir Bunjac najavio da održava konferenciju za medije gdje će iznijeti svoju stranu priče. U međuvremenu se medijima obratio i Ivan Pernar. Ponovio je novinarima kako će napustiti Živi zid ako vodstvo stranke, odnosno Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi uzmu saborski mandat Branimiru Bunjcu. Smetaju mu javne unutarstranačke svađe te poziva Palfi i Sinčića da pokušaju sjesti za stol i pronaći rješenje problema.

Video: Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu

– Smatram da je dogovor uvijek moguć, ali je za dogovor uvijek potrebno više strana. S moje je strane uvijek bio otvoren poziv na razgovor i volio bih da sad mogu nazvati Sinčića i reći mu: "Hej, hajmo sjesti za stol" – rekao je Pernar.

>>Životni intervju Branimira Bunjca: U ratu sam bio u HOS-u, a mentor mi je kasnije bio Goldstein

Nakon Pernarove izjave uslijedilo je obraćanje Branimira Bunjca. No, i Ivan Vilibor Sinčić održao je presicu preko Facebooka u isto vrijeme kad i Bunjac koji je rekao da je Živi zid postao privatno vlasništvo Vladimire Palfi, dok Ivan Vilibor Sinčić ni o čemu ne odlučuje u stranci. 

Komentirao je Bunjac i snimku sa stranačkog sastanka. - Došli smo na sastanak, Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav. Dovela je nekoliko svojih plaćenika. Urlali su na mene, psovali, zavrnuli mi ruku", rekao je o sastanku kod Vuletića. - Nisam znao da sam sudjelovao na klasičnoj udbaškoj sačekuši na kojoj se sve snimalo. Izrezali su nekoliko sekundi - rekao je Bunjac.

Video: Pernarovo obraćanje novinarima o stanju u stranci

Sinčić je pak komentirao sukobe u stranci, najavio je unutarstranačke izbore te optužio Pernara i Bunjca za maltretiranje drugih članova stranke, koji su i sami o tome svjedočili.

Ivan Vilibor Sinčić Sukobi u Živom zidu Sinčić: Moji kolege mjesecima su trpjeli teror Pernara i Bunjca

– Moji kolege mjesecima su trpjeli teror, ucjenjivanje, prijetnje od strane dvojice navedenih kolega i ja najavljujem u sljedeća tri mjeseca održavanje unutarstranačkih izbora pa neka stranka odluči u kojem smjeru želi ići – hoće li Živi zid biti stranka ucjenjivača, uhljeba, materijalista, klimavaca i oportunista, protiv čega se borim, ili će biti čista, zdrava, jaka, za kakvu se zalažem i kakvu od samog početka stvaram i želim stvarati – rekao je Sinčić.

Nakon dramatičnih 20 sati u Živom zidu, Ivan Pernar, čini se, prelomio je i oglasio se na svom Facebooku. Poslao je poruku kako misli da je njegovo vrijeme u Živom zidu završilo.   

 

Ivan pernar STANJE U STRANCI Pernar se obratio: 'Ne upirem prste ni u koga. Kada sam vidio snimku, u meni se prelomilo...'

"Dragi prijatelji, nakon današnjeg javnog obraćanja Sinčića mislim da je moje vrijeme u Živom zidu završilo.

Nadam se da ćete nakon njega otvoriti oči i shvatiti kakav je karakter ljudi koji su me likvidirali iz stranke koju sam osnovao pod optužbom da sam pohlepan za novcem, častohlepan, osvetoljubiv i onaj koji prijeti i ucjenjuje. Želim da znate da su te optužbe lažne i da nisam kriv za ono što mi predbacuju", napisao je Pernar.

I sada, nakon tolike bure ostaje da se oglasi i odgovori na optužbe Vladimira Palfi i otkrije svoju stranu priče.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • brojevi:

    Kraljica Majka i njezini neandrtalci.

  • PetaGora:

    Lova ih je zaratila. 8000 ojra.

  • Somelier:

    Podbacio je Hrvatski narod. Morali su glasati tako da Živi Zid dobije 4 zastupnika i bio bi red u kući. Ajde, ako ništa drugo bar smo saznali nešto o ŽZ. Jadni oni koji su povjerovali ovakovim strvinarima i za njih glasali.