Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi u Živom zidu

Sinčić: Moji kolege mjesecima su trpjeli teror Pernara i Bunjca

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
05.06.2019.
u 11:18

Najavljujem u sljedeća 3 mjeseca održavanje unutarstranačkih zbora pa neka stranka ocijeni kamo želi ići – hoće li biti stranka klimavaca i oportunista ili će biti čista i zdrava, onakva kakvu od samog početka stvaram – rekao je, između ostalog, Sinčić

Šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić održao je danas presicu preko Facebooka u isto vrijeme kad i ostali saborski zastupnici stranke, Ivan Pernar i Branimir Bunjac. Sinčić je komentirao sukobe u stranci oko mandata za Europski parlament, Bunjčeve suspenzije i Pernarove prijetnje odlaskom, najavio je unutarstranačke izbore te optužio Pernara i Bunjca za maltretiranje drugih članova stranke, koji su i sami o tome svjedočili.

– S obzirom na novonastalu situaciju, gdje su dvojica mojih najbližih suradnika, gospodin Ivan Pernar i gospodin Branimir Bunjac, napravili to što su napravili, i to ne zbog politike, programa, borbe za naše građane nego, bojim se, zbog novca, moći, koristoljublja, častohleplja... nemam druge opcije nego ići u raščišćavanje situacije. Ne želim da me se spominje u kontekstu uhljebništva jer ja sam se odrekao apsolutno svih privilegija, nisam uzeo novac za stan i režije koji je Sabor davao, prijevoz nisam uzimao, mogao sam dobiti povlašteni kredit – nisam uzeo povlašteni kredit nego tržišni. Dakle, odrekao sam se 200.000 kuna privilegija – rekao je Sinčić.

Pogledajte naš specijal o raskolu u Živom zidu:

 

– Moji kolege mjesecima su trpjeli teror, ucjenjivanje, prijetnje od strane dvojice navedenih kolega i ja najavljujem u sljedeća tri mjeseca održavanje unutarstranačkih izbora pa neka stranka odluči u kojem smjeru želi ići – hoće li Živi zid biti stranka ucjenjivača, uhljeba, materijalista, klimavaca i oportunista, protiv čega se borim, ili će biti čista, zdrava, jaka, za kakvu se zalažem i kakvu od samog početka stvaram i želim stvarati – rekao je, između ostalog, Sinčić.

Nakon toga Sinčić je prepustio riječ dvojici članova stranke koji tvrde da su ih Pernar i Bunjac maltretirali.

Denis Martinić rekao je kako ga je Bunjac zbog prepiske u Facebook-grupi nazvao i prijetio mu da će ga izbaciti iz stranke te da ga je vrijeđao. Drugom prilikom, kaže, Bunjac je rekao da je on deseti najjači čovjek u državi te mu poručio da je njegov potez u grupi jednako kao da si je prepisao smrtnu presudu. Kaže i da ga je Pernar prije nekoliko dana zvao i ucjenjivao njega i vrh stranke te rekao mu da će, ako ne bude poslušan, njegova glava letjeti kao i drugih njegovih kolega.

Pogledajte Sinčićevo obraćanje:

 

Drugi govornik rekao je da je bio izložen zastrašivanju.

– Bilo je jako teško raditi s njima. Pernar i Bunjac služili su se manipulacijama, lažima, što je kulminiralo jučer. Nama je jako drago da je ovo izašlo u javnost – rekao je drugi govornik i zaključio: – Mi smo uz predsjednika.

Bunjac je na današnjoj konferenciji rekao kako je Živi zid postao privatno vlasništvo Vladimire Palfi te da Sinčić ne odlučuje ni o čemu. Palfi je optužio da je na sastanak dovela nekoliko svojih plaćenika. 

– Urlali su na mene, psovali, zavrnuli mi ruku – rekao je Bunjac.

Komentara 39

MA
Markos
11:52 05.06.2019.

Dakle "moralisti" se pocupali oko prve briseljske fotelje. Sad zamislite, da vam to vodi drzavu. I vi za to smece glasate? Dajte uozbiljite se vec jednom kao idividualci, kao nacija. Pozdrav iz Zlovenije

Avatar navijač
navijač
11:47 05.06.2019.

Raspade se ekipa već na prvoj fotelji.

PR
protin
11:32 05.06.2019.

Klovnovi na najjače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije