Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
58.rođendan

Novine su mi dio opće kulture pa uvijek nađem vremena za čitanje Večernjaka

Foto: Davor Javorović/Pixsell
01.07.2017.
u 09:00

Žolt Tripolski pretplatnik je Večernjaka više od 10 godina. Imamo nekoga kome nije važno jesu li novine baš današnje pa ih skupljamo cijeli tjedan i proslijedimo - kaže naš pretplatnik

Prezaposlen je i doslovce pretrči dan, ali ujutro, prije nego što strka počne, Osječanin Žolt Tripolski nađe i vrijeme i mir za čitanje Večernjeg lista.

I tako je već desetak godina, novine ga već u zoru dočekaju u sandučiću na kućnoj adresi. Koliko je dugo vjerni pretplatnik našega lista, sam više ni ne broji, “ali sigurno je prošlo desetljeće”. No, pretplatu svake godine, bez ijedne pauze, redovito obnavlja.
– Odlazim na posao oko 7.30 sati pa taman prije toga stignem pročitati novine. Preuzme ih onda supruga, a ja nastavim navečer kada se vratim kući. Čitanje novina dio nam je opće kulture i, bez obzira na posao i obveze, stignem ih primiti u ruke – počinje ovaj 46-godišnjak.
Iako mnogi novine čitaju napreskokce ili od zadnje stranice, on ih lista od početka pa redom sve do kraja, bez preskakanja rubrika.
I dok u suvremeno vrijeme mnogi radije čitaju vijesti na internetskim stranicama, njemu su i dalje draže one papirnate. Rado čita i njegova obitelj, a novine se u njihovoj kući nikada ne bacaju.
– Imamo nekoga kome nije važno jesu li novine baš današnje pa ih skupljamo cijeli tjedan i proslijedimo. Sretni smo što nekoga možemo tako razveseliti – govori nam.
Žolt Tripolski i sam je nedavno završio na stranicama Večernjeg lista. Ravnatelj je, inače, Zdravstvene ustanove “Ljekarne Tripolski”. Pisali smo o njima nedavno kada su otvorili novi kompleks upravne zgrade i ljekarne u Kanižlićevoj ulici u Osijeku. “Uselio” se u nju i prvi ljekarnički robot u Hrvatskoj. Farmaceut se gotovo ne mora ni pomaknuti od pacijenta dok ovaj čeka lijek u njihovoj ljekarni, pa tako ni prekidati razgovor. Lijek za to vrijeme u skladištu traži – robot.

– Iskreno, izbjegavam pojavljivanje u medijima, jednostavno nisam takav tip. Više volim čitati o drugima nego o sebi. A mi se trudimo i posao nam je pružiti građanima najbolje što možemo – napominje on.
Na Večernji list, uvjerava nas, nema zamjerki. – Da sam zadovoljan sadržajem i tekstovima u vašim novinama, vidi se po tome koliko sam dugo pretplatnik. Večernjem listu želim puno sreće i uspjeha još stotinu ili dvije stotine godina – zaključuje naš vjerni pretplatnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije