Naslovnica Vijesti Mala akademija financija

Večernji list i UMFO pokrenuli su edukativni projekt za učenike od V. do VIII. razreda osnovnih škola

Što kažu partneri o projektu?
30. listopada 2018. u 11:00 559 prikaza
Mala škola financija
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak podržala je Večernjekov projekt.
– Cijeli ovaj projekt izvrsno se nadopunjuje s onim što je dio obrazovnog procesa koji je u ovoj školskoj godini dio eksperimentalne provedbe “Škole za život”, a koji od sljedeće godine počinje i u svim ostalim hrvatskim školama. Riječ je o velikoj temi koju se može promatrati u dva aspekta – reformski aspekt, ali i osobni aspekt svakog učenika kazala je ministrica Divjak.


[video: 27553 / Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak]

 

Jedan od najvažnijih razloga za štednju svakako je sigurnija budućnost. U trenutku kada se u Hrvatskoj javno raspravlja o mirovinskoj reformi, važno je naglasiti da je upravo kapitalizirana mirovinska štednja jamstvo sigurnije budućnosti - kazala je Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društva za upravljanje mirovinskim fondovima, ujedno i veliki partner cjelokupnog projekta.


[video: 27554 / Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društva za upravljanje mirovinskim fondovima]

 

Zbog postojećeg obrazovnog sustava u kojem pojam financijske pismenosti uopće nije zastupljen pa o njoj uče tek studenti, i to na specijaliziranim studijima, i zbog znatnog razvoja tehnologije i svijeta, sve moramo mijenjati i u budućnosti imati studente koji već dobro raspolažu vlastitim i kućnim financijama, poručio je i prodekan Ekonomskog fakulteta Božidar Jaković.


[video: 27555 / Prodekan Ekonomskog fakulteta Božidar Jaković]

 

Kristijan Buk, predsjednik uprave Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, također je partner Večernjakovog projekta. I naš će se posao bolje razumjeti ako djeca već od najranije dobi svladaju financijsku pismenost. No, naravno, ne očekujem da se u ovom projektu educiraju samo učenici, nego i njihovi roditelji – kazao je Buk.


[video: 27556 / Kristijan Buk]
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas