Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medijska pismenost

Kikići: I kod nas doma čita se Večernjak

Dječji vrtić Četiri rijeke
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
13.04.2019.
u 08:47

Vrtićanci karlovačkog dječjeg vrtića Četiri rijeke posjetili su redakciju Večernjeg lista u Karlovcu

Magdalena, Ivan, Tia, Rita, Lola, Sara, Lota, Iris, dva Josipa, Ante, Valentina, Una, Leo, Ana, Maria, Gabriel, Borna, Barbara, Ilona, Matej, Duje, Filip, Dora, Marija, Tin i Emil dio su jedne zabavne i vesele ekipe karlovačkih vrtićanaca koji se godinama druže i sjajno zabavljaju. Zovu se Kikići.

I baš oni, mališani karlovačkog Dječjeg vrtića Četiri rijeke, točnije dio skupine Kikići iz vrtića Rakovac, posjetili su karlovačko dopisništvo Večernjeg lista.

U tjednu u kojem sa svojim tetama puno razgovaraju o medijskoj pismenosti, o tome koje sadržaje i kako gledati na nekom mediju, odlučili su posjetiti i pogledati kako izgleda redakcija jednih dnevnih novina te poslušati i vidjeti tko sve i kako stvara Večernjak.

Svojim su nas dolaskom svakako razveselili pa je u redakciji bilo vrlo živahno, s puno smijeha, ali i pitanja. Maleni Kikići, koji će od ove jeseni postati ponosni i pametni karlovački osnovnoškolci, bili su znatiželjni i imali su puno pitanja o tome kako netko nešto napiše u novinama, tko sve to slika, gdje se štampaju novine, što sve u novinama piše.

Listali su novine i bili ponosni na to kako su neke od priča prepoznali; posebno onu o bolesnoj djevojčici Mili koja je otputovala na liječenje u SAD.

Puno nam je djece reklo da njihovi roditelji i bake ili djedovi čitaju Večernji list, a tijekom druženja neki su nam otkrili da i sami žele jednoga dana postati novinari i fotoreporteri te putovati u potrazi za pričama koje će se čitati u medijima. Razveselili su se slatkišima, ali i Večernjakovim poklončićima; olovkama i magnetićima, ali i časopisu Radost koji smo im podijelili kako bi mogli listati i Večernjakove “novine” za mališane.

No, kako bi i Večernjak imao uspomenu na naš susret, zamolili smo ih da nam naprave kolaž crteža s vlastitim imenima, koji će Večernjak čuvati kao uspomenu na druženje s Kikićima i njihovim vrijednim tetama Željkom i Mirelom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije