Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA AKADEMIJA FINANCIJA

Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

Mala akademija financija
Foto: GettyImages
13.01.2020.
u 12:17

U lipnju 2020. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete

"Mala akademija financija" edukativni je projekt nacionalnog karaktera koji je Večernji list pokrenuo u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, zagrebačkim Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Učenici od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj imaju priliku, sudjelujući svojim radovima na natječaju, boriti se za vrijedne nagrade i dokazati da su svjesni važnosti štednje, ali i važnosti razumijevanja financijskih pojmova.

Prijave traju do 25. veljače 2020., a škole odnosno timovi učenika na nagradni natječaj mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca Wufoo, koji se nalazi na dnu ovog članka.

U timu koji se prijavljuje treba biti najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Za prijavu na nagradni natječaj tim treba poslati esej/rad na temu o tome zašto je danas važna edukacija o financijskoj pismenosti i što žele njome postići.

Timovi s mentorom mogu prijaviti po jedan rad u kategoriji 1 (5. i 6. razred) ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). Jedan tim, dakle, može prijaviti najviše jedan rad u odabranoj kategoriji, a jedna osnovna škola može prijaviti najviše dva rada (po jedan u svakoj kategoriji).

Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u ožujku i travnju 2020. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti.

Edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“.

Svi sudionici edukacija dobit će certifikat.

Treći krug nagradnog natječaja traje od 20. travnja do 29. svibnja 2020. U tom razdoblju prijavljeni timovi koji su bili na edukaciji o financijskoj pismenosti trebaju poslati svoj rad na zadanu temu na službeni e-mail projekta mafin@vecernji.net ili na adresu Večernjeg lista d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb.

Kreativan rad na temu financijske pismenosti može biti napravljen u jednoj od sljedećih tehnika: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike.

U lipnju 2020. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Podsjetimo, na Malu akademiju financija lani se prijavilo 80 škola, a 20 najboljih ušlo je u drugi krug natjecanja. Nakon toga, docentice Ekonomskog fakulteta Andrea Lučić i Dajana Barbić obišle su osnovne škole u 18 hrvatskih gradova, gdje su učenicima održale predavanja o štednji, kamatama, tekućem računu i drugim važnim temama iz područja financijske pismenosti. Nakon predavanja, đaci su imali 45 dana da osmisle kreativan i originalan završni rad kojim su pokazali svoje znanje naučenog. Danas se birao najbolji rad iz područja financijske pismenosti i to u dvije kategorije, za učenike petog i šestog te sedmog i osmog razreda. Pobjednici koji su u svoju školu odnijeli 15.000 kn i tablete za svakog člana tima bili su OŠ Budrovci u kategoriji petaša i šestaša, i OŠ Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja.

Dopuštenje za sudjelovanje učenika u projektu možete preuzeti OVDJE.

Upitnik za sve članove tima dostupan je OVDJE.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Radujemo se vašoj prijavi i radovima!

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije