Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Mala akademija financija

Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

U lipnju 2020. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete
13. siječnja 2020. u 12:17 23280 prikaza
Mala akademija financija
Foto: GettyImages

"Mala akademija financija" edukativni je projekt nacionalnog karaktera koji je Večernji list pokrenuo u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, zagrebačkim Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Učenici od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj imaju priliku, sudjelujući svojim radovima na natječaju, boriti se za vrijedne nagrade i dokazati da su svjesni važnosti štednje, ali i važnosti razumijevanja financijskih pojmova.

Prijave traju do 25. veljače 2020., a škole odnosno timovi učenika na nagradni natječaj mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca Wufoo, koji se nalazi na dnu ovog članka.

U timu koji se prijavljuje treba biti najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Za prijavu na nagradni natječaj tim treba poslati esej/rad na temu o tome zašto je danas važna edukacija o financijskoj pismenosti i što žele njome postići.

Timovi s mentorom mogu prijaviti po jedan rad u kategoriji 1 (5. i 6. razred) ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). Jedan tim, dakle, može prijaviti najviše jedan rad u odabranoj kategoriji, a jedna osnovna škola može prijaviti najviše dva rada (po jedan u svakoj kategoriji).

Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u ožujku i travnju 2020. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti.

Edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“.

Svi sudionici edukacija dobit će certifikat.

Treći krug nagradnog natječaja traje od 20. travnja do 29. svibnja 2020. U tom razdoblju prijavljeni timovi koji su bili na edukaciji o financijskoj pismenosti trebaju poslati svoj rad na zadanu temu na službeni e-mail projekta mafin@vecernji.net ili na adresu Večernjeg lista d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb.

Kreativan rad na temu financijske pismenosti može biti napravljen u jednoj od sljedećih tehnika: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike.

U lipnju 2020. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Podsjetimo, na Malu akademiju financija lani se prijavilo 80 škola, a 20 najboljih ušlo je u drugi krug natjecanja. Nakon toga, docentice Ekonomskog fakulteta Andrea Lučić i Dajana Barbić obišle su osnovne škole u 18 hrvatskih gradova, gdje su učenicima održale predavanja o štednji, kamatama, tekućem računu i drugim važnim temama iz područja financijske pismenosti. Nakon predavanja, đaci su imali 45 dana da osmisle kreativan i originalan završni rad kojim su pokazali svoje znanje naučenog. Danas se birao najbolji rad iz područja financijske pismenosti i to u dvije kategorije, za učenike petog i šestog te sedmog i osmog razreda. Pobjednici koji su u svoju školu odnijeli 15.000 kn i tablete za svakog člana tima bili su OŠ Budrovci u kategoriji petaša i šestaša, i OŠ Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja.

Dopuštenje za sudjelovanje učenika u projektu možete preuzeti OVDJE.

Upitnik za sve članove tima dostupan je OVDJE.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Radujemo se vašoj prijavi i radovima!

Fill out my online form.
ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?