Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretno, Večernji!

Večernjakova slavljenička torta od beze kora i vrhunske čokolade

Večernjakova rođendanska torta
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/8
01.07.2014.
u 19:10

Mlada dizajnerica slastica Lada Osredečki za jubilej najdražih joj novina napravila je tortu od beze kora i vrhunske čokolade

Rođendan, pogotovo kada je “okrugli”, prigoda je da se proslavi uz dobru kapljicu i neizbježnu slavljeničku tortu.

A kako je riječ o omiljenim dnevnim novinama, zadatka kreiranja slavljeničke torte primila se dizajnerica torta i dekoraterka Lada Osredečki.

Ladi je zahtjevan zadatak da za večernjakovce osmisli i pripremi rođendansku tortu bio poseban izazov. Kreativna mlada dizajnerica, inače suradnica specijalizirane tvrtke za slastičarstvo Dora usluge, već je godinama vjerna čitateljica Večernjeg lista pa joj je zadatak bio tim slađi.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Mlada dizajnerica slastica za jubilej najdražih joj novina napravila je tortu od beze kora i vrhunske čokolade

Ljubav prema dekoriranju prati me oduvijek, a u kreiranju kolača i torta našla sam se kada je moja djevojčica slavila prvi rođendan. Kako su takvi trenuci važniji roditeljima nego maloj djeci, poželjela sam joj napraviti najljepšu tortu na svijetu.

Tortu smo odjenuli u snježnobijelu šećernu masu Ticino Tropic, a prije samog prekrivanja slasnog sloja dobro smo je ohladili

Naravno da moje dotadašnje znanje nije bilo dovoljno za ono što sam zamislila, no to je bio prvi korak prema edukaciji koja je uslijedila. Ljubav prema dizajniranju kolača traje i danas....

Lada je Večernjaku pripremila tortu na četiri kata, ukrasila je preslikanim člancima i prepoznatljivim logom.

Na posljednjoj razini smjestila sam čitatelja, udobno zavaljenog u fotelju kako uživa u našim omiljenim novinama. Sretno vam, večernjakovci! poručila je Lada.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Tortu slažite od beze kora, čokoladnog namaza, vanilije, piškota potopljenih u mlijeko te slasne kreme od švicarske čokolade... i tako sve do vrha! Kada se torta dobro ohladi, premažite je ganacheom, tj. smjesom čokolade i slatkog vrhnja, kako bi dobila ravnu i glatku površinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije