Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE AGENCIJE 2x1 KOMUNIKACIJE

Večeras donosimo rezultate ankete u 6. izbornoj jedinici: Obuhvaća potpuno novi skup birača

Zagreb: Otvorena biračka mjesta na lokalnim izborima u Hrvatskoj
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
25.03.2024.
u 16:29

Važno je napomenuti da je riječ o potpuno novoj izbornoj jedinici koja se bitno razlikuje od nekadašnje šeste izborne jedinice

Kakvo je trenutačno raspoloženje birača u šestoj izbornoj jedinici, ekskluzivno donosimo večeras na portalu Večernjeg lista. Koliku podršku ima SDP-ova koalicija Rijeke pravde, koliku HDZ, je li angažman predsjednika Republike Zorana Milanovića utjecao na glasače stranke Možemo, te kako prolaze Fokus, koalicija Most-Hrvatski suverenisti i Domovinski pokret, otkriva istraživanje što ga je za Večernji list od 19. do 21. ožujka provela agencija „2x1 komunikacije“.

Važno je napomenuti da je riječ o potpuno novoj izbornoj jedinici koja se bitno razlikuje od nekadašnje šeste izborne jedinice, jer prema novom zakonu obuhvaća dio Zagreba (gradske četvrti Brezovica, Novi Zagreb – zapad, Podsused – Vrapče, Stenjevec, Trešnjevka – jug i Trešnjevka – sjever) te zapadni i jugozapadni dio Zagrebačke županije (gradovi Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja i Zaprešić i općine Brdovec, Klinča Sela, Krašić, Stupnik i Žumberak).

Prije nekoliko dana objavili smo i rezultate ankete u 1. izbornoj jedinici, gdje najviše glasova trenutačno dobiva SDP-ova koalicija – 29,50 posto (pet saborskih mandata), na drugom je mjestu HDZ s podrškom od 27 posto (pet mandata), treći je Možemo sa 10 posto (dva mandata), četvrta je koalicija Most-Hrvatski suverenisti sa 7,75 posto (jedan mandat), a peti Domovinski pokret sa 6,75 posto glasova (jedan mandat).

>> VIDEO Milanović o Turudićevom autu: 'To je bilo prije mjesec dana, odmah je dobio blindirani auto, on to voli'

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 3

MI
miliša
16:35 25.03.2024.

Ajmo vidjeti VI. jedinicu. Bit će "rijeke ponornice"

PN
premda_nije
17:15 25.03.2024.

Hahaha. 😁😁😁

DI
DinkoD
17:15 25.03.2024.

Kako uzbudljivo.. ne znam da li cu moci zaspati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije