Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE PODRŠKE

Varda: Očekujemo da će Vlada naći rješenje s prosvjetarima

Kažimir Varda
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.10.2019.
u 11:36

Upitan do kada daju rok Vladi da poveća plaće učiteljima, Varda je uzvratio da će vidjeti, da ima vremena do donošenja državnog proračuna za iduću godinu.

Nakon prijetnji Milana Bandića kako neće biti Vlade bez povećanja plaća učiteljima, a onda reteriranja istu večer tvrdnjom kako će njegovi ljudi zadnji iz Vlade, predsjednik Bandićevog Kluba zastupnika u Saboru Kažimir Varda poručio je kako je njima bitna stabilnost Vlade. Jutros su imali sjednicu Kluba u Palači Dverce, pa je medijima pročitao priopćenje kako bi vjerno prenio stanove cijelog kluba, pa i njegovih nezavisnih zastupnika.

- Ovo smo zajedničkim konsenzusom na sastanku Kluba dogovorili jutros u Dvercima, i da ne bi bilo nikakve zabune, ja ću doslovce pročitati ono iza čega stoje svi zastupnici kluba. Prioriteti Kluba stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika su obrazovanje, demografija i zapošljavanje, pa smatramo da to trebaju prioriteti ove Vlade. Očekujemo da će Vlada naći rješenje s prosvjetarima, a ako do toga ne dođe, Naš klub donijet će odluku o načinima daljnjeg glasovanja. Klub koji čine i nezavisni zastupnici i dalje će voditi računa o stabilnosti državnog sustava, održivosti državnog proračuna posebno imajući u vidu predsjedanje EU u prvom polugodištu iduće godine.

Podsjećamo da je Stranka rada i solidarnosti putem kluba u Saboru uspjela osigurati besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj, a najavom opoziva ministrice Divjak za kršenje zakona o nabavi udžbenika za izbore predmete, intervencijom Vlade osigurali smo besplatne udžbenike i za te predmete. Smatramo da se ministrica obrazovanja trebala više posvetiti pitanjima iz svog ministarstva, počevši od mreža škola i ušteda na tom planu kao i povećanjem plaća prosvjetarima koji su uključeni u kurikularnu reformu i tako osigurati sredstva za povećanje plaća. Uostalom, preko 1,5 milijardu kuna osigurala je sredstva za nabavu sumnjive informatičke opreme – pročitao je Varda novinarima u Saboru.

Upitan do kada daju rok Vladi da poveća plaće učiteljima, Varda je uzvratio da će vidjeti, da ima vremena do donošenja državnog proračuna za iduću godinu. Na opasku kako nisu dovoljno jasni, odnosno hoće li podržavati Vladu ako se ne povećaju plaće, odgovara kako misli da je dovoljno jasan te da se nadaju da će Vlada riješiti pitanje plaća.

- Moram citirati predsjednika naše stranke – mi smo zadnji koji će izaći iz parlamentarne većine – naglašava Varda. Na komentar kako Bandić jedno govori ujutro, drugo navečer, Varda uzvraća da ne treba to njega pitati.

- To pitajte njega, ja sam ga citirao u onom dijelu gdje sam ja bio načelan i što sam čuo, ne mogu komentirati ono što nisam čuo – poručio je Varda. Kako se ovaj tjedan glasuje o opozivu Milana Kujundžića najavio je da "Bandićevci" neće podržati ovaj oporbeni zahtjev.

Pogledajte i video: Ivana Pernara straža iznijela iz sabornice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije