Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik u Nuštru

Milanović o Mariću: Njegovi suradnici su me proganjali, a on je uzeo kredit s duplo nižom kamatom

Predsjednik Milanović u Vrgorcu posjetio manifestaciju Dani pršuta i vina
Matko Begovic/PIXSELL
07.07.2022.
u 19:38

Nažalost u ovoj Vladi odlučuje samo jedan čovjek, dakle tu nema ravnoteže. Neće se tu ništa promijenit, gospodin koji dolazi umjesto Marića će radit isto, kazao je Milanović.

U povodu obilježavanja 31. obljetnice pada i progonstva mještana Ćelija, predsjednik Zoran Milanović odao je počast žrtvama polaganjem vijenca kod spomen obilježja 33 pogubljenih civila i branitelja na mjesnom groblju u Ćelijama.

Nakon toga, predsjednik je u Nuštru, na mjesnom groblju, položio vijenac na grob pukovnika Andrije Adabaka, a potom je sudjelovao na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30. obljetnice pogibije pukovnika Andabaka. 

Predsjednika Milanović u Nuštru je dao i izjavu za medije.

- Čovjek je otišao to je njegovo pravo. Ne znam detalje i zašto je Zdravko Marić dao ostavku. Zamijenit će ga već netko, to je nažalost sve više tehnički posao. Njegovi suradnici su me proganjali da sam uzeo neki kredit dok je istovremeno on uzeo kredit u državnoj banci s kamatom duplo manjoj nego ja. I dalje plaćam taj kredit, on je otišao iz Vlade i zadržao taj kredit - kazao je predsjednik Milanović i dodao:

- Zbog toga se u politici gubi glava, ali ne i u Hrvatskoj. Njegov šef ministar financije mi je prigovarao da sam preplatio kredit dok je njegov pulen dobio kredit s kamatom od tri posto. On je bio srednji menadžer u Agrokoru, ali želim mu sve najbolje, nije bio antipatičan.

Koliko je politički korektan Marićev odlazak u vremenu visoke inflacije?

- Ne precjenjujte to. Nažalost u ovoj Vladi odlučuje samo jedan čovjek, dakle tu nema ravnoteže. Neće se tu ništa promijenit, gospodin koji dolazi će radit isto. Posebno u svijetlu ulaska Hrvatske u eurozonu, tu više nema autonomije. Marić je cijeli život radio u sustavu. Želim vjerovati da je otišao iz osobnih razloga, imam pravo na to - kazao je.

Kako gledate na uhićenje bivšeg ministra Tomislava Tolušića?

- Još jedan. Isti ljudi su u DORH-u kao i kad sam ja bio premijer, ali nije bilo nikakvih sumnji i optužnica. Ili smo se super prikrivali ili nismo krali. Ovdje su uhitili sve živo. Ne znam kako mirno spavaju, vjerojatno kao u Moskvi 1937. i 1938. godine - kazao je predsjednik Milanović.

Komentara 51

MA
MarasG
20:10 07.07.2022.

Ovaaaaajjjj...sory pogrijesili smo kod plana 21.....pogrijesili smo i tuzekajuci madjarune pa sad moramo placati miliarde...lik gdje god je bio i sto god je radio chinio je sve pogresno .A danas je najpametniji gdje god se pojavi.E jesmo jadni mi Hrr gradjani kad nam takav lik soli pamet.I to vec godinama...

ZG
Zeljko Grabar
20:43 07.07.2022.

Dali je moguc jedan dan da vojskovodja sa Pantovcaka zadrzi organ za lajanje i sirenje mrznje za sebe. Nek se pozabavi vlastitom higjenom i obitelji umjesto da se vucara po trecerazrednim domjencima. Da tri dana suti siguran sam da bi mu porastao kredibilitet barem kod Mostovaca i bivsih clanova SKJ-u a posebno kod prezivjelih Titovih gardista.

DU
Deleted user
20:19 07.07.2022.

Opet on o novcu, a otac je njemu i bratu kupio stanove s novcem od otpremnine koju nije smio dobiti, kao da je u komadu radio u toj firmi 40 godina, a nije i sada on popuje iz dana uu dan uz pomoc istih .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije