Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Maras: Vrijeme je da Milanović kaže hoće li se kandidirati za predsjednika

Gordan Maras
Foto: screenshot
1/3
26.11.2018.
u 12:12

Pozvao bih i glavnog državnog odvjetnika da pažljivo motri što se događa u zagrebačkoj Skupštini, rekao je Maras

U TV-studiju Večernjeg lista danas je gostovao Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar.

Večernjakova novinarka Petra Maretić Žonja s Marasom je, između ostalog, razgovarala o proračunu grada Zagreba, situaciji u zagrebačkoj Skupštini i o tome hoćemo li na nove izbore u Zagrebu, ali i o situaciji u SDP-u, kojem je rejting na povijesno najnižim granama.

Pogledajte intervju s Marasom:

Gordan Maras rekao je da je postalo normalno da se trguje zastupnicima.

– Neki zastupnici rekli su da se polako ispipava tko bi mogao, kako bi mogao. Pozvao bih i glavnog državnog odvjetnika da pažljivo motri što se događa u zagrebačkoj Skupštini – rekao je Maras, dodao je da je žalosno što premijer Andrej Plenković, kako je rekao, očito direktno trguje s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

– To je trgovačka politika koja ljudima svakodnevno gadi politički sustav, gdje se očito pokazuje da nekima, tu mislim na HDZ i gradonačelnika Bandića, nije stalo što misle građani, već da pošto-poto sačuvaju vlast i fotelje – rekao je Maras.

Maras je rekao i da mu je teško zamisliti da bi Krešo Beljak podržao Bandića u Skupštini. Za Zlatka Hasanbegovića rekao je da traži svoj prostor.

– Bio je u koaliciji s Bandićem dvije godine, po meni je to najslabija karika izglasavanja, odnosno neizglasavanja proračuna – rekao je Maras.

Maras je komentirao i radove na rotoru u Remetincu rekavši da će nastati pravi kolaps kad krenu pravi radovi.

Postavljanje spomenika prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu okarakterizirao je kao pokušaj skretanja pozornosti s bitnijih tema kao što su opremanje škola i vrtića, promet, odvajanje i prikupljanje otpada...

– Moj je stav da je predsjednik Tuđman dobio stvarno veliki spomenik zbog imena zračne luke – rekao je Maras.

Gordan Maras
1/7

Maras je kritizirao Bandića i zbog nedavne proslave njegova rođendana te otvorio pitanje o tome jesu li gradski resursi korišteni za privatne svrhe.

– U gradu Zagrebu, nažalost, sve funkcionira "na halo", bez ikakve transparentnosti – rekao je također Maras.

Maras nije dao jasan odgovor na pitanje hoće li biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

– Ako se stranka tako dogovori... Ja vodim gradsku organizaciju, mislim da naši sugrađani prvi put nakon dugo godina vide da smo uvjerljiva i jaka oporba – rekao je Maras.

Upitan je i hoće li SDP imati svog kandidata ili će podržati nekog drugog, poput Anke Mrak Taritaš iz GLAS-a.

– Na te izbore SDP bi trebao izaći kao stranka, po meni, ako ne sam, onda u koaliciji koja će biti vrlo ideološki čista, centar i lijevi centar. S te strane vidim da gospođa Anka Mrak Taritaš slaže koaliciju s HSS-om, to je desni centar, konzervativna stranka koja ima malo liberalnijeg čelnika, to moramo priznati, Krešo Beljak je puno ljeviji od Anke Mrak Taritaš i HSS-a – rekao je Maras.

– Mi moramo imati svog kandidata – poručio je.

Komentirajući loš rejting SDP-a rekao je da bi ono što on radi u Zagrebu vodstvo trebalo raditi na razini države.

– Trebalo bi slušati naše birače – rekao je Maras, a na pitanje misli li da predsjednik stranke Davor Bernardić ne sluša birače odgovorio je:

– Ja nisam analitičar da tu raspravljam, ali mislim da je očito iz rezultata anketa da bi vodstvo trebalo slušati naše birače.

– Želim da SDP bude dio rješenja i moj komentar na sve ankete jedan je jedini – vodstvo SDP-a Hrvatske trebalo bi slušati naše birače. Očito u ovom trenutku nisu zadovoljni načinom na koji se vodi stranka – rekao je Maras.

Što se tiče izbora za Europski parlament, Maras je rekao da bi SDP trebao osvojiti najmanje tri zastupnička mandata.

Otvoreno je i pitanje eventualne kandidature bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića, u čijoj je vladi Maras bio ministar, na predsjedničkim izborima.

– Mislim da je vrijeme da kaže hoće li se kandidirati. Vidim da ga ideja političkog aktivizma i rada nije napustila – rekao je Maras koji je dao i naslutiti bi li podržao Milanovića.

– Što se mene tiče, ako se on kandidira, onda ću to reći, ali mislim da možete pretpostaviti, s obzirom na našu suradnju, kakav će biti moj odgovor – rekao je.

Pogledajte i videokomentar Petre Maretić Žonja o situaciji u SDP-u:

Komentara 42

PP
plavac plavi
10:51 26.11.2018.

Samo treba reći-vrtni patuljak!

DU
Deleted user
11:26 26.11.2018.

Ovaj jadnik imao bi velikih poteškoća i u vođenju kućnog savjeta negdje u kozari boku.

SI
sidzim
11:16 26.11.2018.

Maras kao SDP-ova uzdanica je stvarno dno dna 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije