Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

VIDEO Plenković o drugom krugu izbora: Original je 1000 puta bolji nego blijede kopije

Andrej Plenković u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/3
21.05.2021.
u 12:55

U drugom krugu najvažnije je dobiti glas više, a HDZ to može učiniti. Damir Dekanić i Nikola Mažar mogu dobiti povjerenje većine birača, istakao je Plenković

Tijekom svoga današnjeg obilaska predizbornog obilaska Slavonije predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je danas i Vukovar gdje je dao svoju podršku kandidatima HDZ-a koji su ušli u drugi krug u utrku za župana Vukovarsko – srijemske županije, gradonačelnike Vukovara, Županje i Iloka kao i načelnike općina.

- Ljudi imajte na umu, original je uvijek tisuću puta bolji nego blijede kopije i falsifikati stoga je važno da iduću nedjelju izađemo na izbore i damo povjerenje i Damiru Dekaniću, i Nikoli Mažaru, i Renati Banožić, i Davoru Miličeviću i našim kandidatima u općinama, rekao je Plenković.

Dodao je kako će se na taj način zajednički nastaviti politika Vlade RH koja je od 2017. do danas povećala prihode županija, gradova i općina za 84 posto. Ponovio je još jednom kako je u vrijeme mandata njegove Vlade na području Vukovarsko – srijemske županije ugovoreno 3,5 milijardi kuna EU sredstava kao i da je Vlada RH, u vrijeme epidemije korona virusa, osigurala više od 200 milijuna kuna za plaće oko 17.000 zaposlenih u županiji.

- Politika HDZ-a u Vukovarsko - srijemskoj županiji je politika opstanka, uključivosti, razvoja, radnih mjesta i ulaganja. U drugom krugu najvažnije je dobiti glas više, a HDZ to može učiniti. Damir Dekanić i Nikola Mažar mogu dobiti povjerenje većine birača, istakao je Plenković.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara Nikola Mažar kazao je kako je prvi krug izbora pokazao kako trenutni gradonačelnik nema podršku većine građana kao i da je Ivan Penava izgubio većinu u Gradskom vijeću.

- U drugom krugu trebamo pokazati želimo li grad podjela, sukoba, grad gdje zbog par pojedinaca smo svi taoci, grad gdje roditelji brinu o sigurnosti djece, grad iz kojega se iseljava i samo podobni mogu dobiti posao i grad koji je srušio sve mostove suradnje s onima koji najviše pomažu a to su županija i Vlada RH ili želimo grad za koji su se borili branitelji kao grad suradnje, zajedništva, različitosti, gdje svi zajedno poštujemo i vjerujemo jedni u druge, grad razvoja, kvalitetnih radnih mjesta, grad ostanka i povratka, rekao je Mažar ističući kako je siguran u pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidat za župana Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić istakao je kako je Vukovar bio klica iz koje je nikla hrvatska država te da će poslije 30. svibnja Vukovar biti grad u kojem će izniknuti pobjeda HDZ-a. 

Komentara 10

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
13:39 21.05.2021.

vidim Andrej nabroja sve prisutne osim statista iz Lastinih autobusa...može bit da ih je "slučajno" zaboravio navesti tko će ga znati

TH
theo
13:38 21.05.2021.

njonjo i plenki orginal hdz-ovci još od 91 dok su uzeli puške i išli braniti hrvatsku

LL
lijepa_li si
13:18 21.05.2021.

gospodin predsjednik je apsolutno u pravu. tražit od konzervativaca, demokrščana da glasuju za hdz i njegove liberalne ideje i lijeve politike je suludo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije