Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković o ulasku u Schengen: Potpora Europarlamenta je tu, čekamo još Vijeće EU

Zagreb: Održana je 159. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
10.11.2022.
u 12:01

Osim informacija o aktualnom stanju vezanom uz potres, Vlada je danas raspravljala o nacrtu konačnog prijedloga zakona o sportu, kao i nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

Danas se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održala 165. sjednica Vlade.

Osim informacija o aktualnom stanju vezanom uz potres, Vlada je danas raspravljala o nacrtu konačnog prijedloga zakona o sportu, kao i nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma. 

Na početku se obratio premijer Andrej Plenković

- Spomenut ćemo nužnost zajedničkog djelovanja da se ova ekološka kriza u kojoj živimo usporava i suzbiju njene negativne posljedice za budućnost čovječanstva. Bitno je ostvariti ambicije koje smo definirali u Parizu, imali smo niz sastanaka. Drago mi je također da sam s Berošem bio u Bjelovaru gdje u dogovoru sa županijom preuzeli financiranje kredita za bolnicu koja je izgrađena, ali isto tako ćemo naći nova sredstva kako bi se dovršio proces opremanja bolnice. Gradi se i cesta, šaljemo snažan signal prema ovoj županiji. Imamo još zadaću voditi računa da bolje budu povezani na mrežu autocesta i te su zadaće pred nama - osvrnuo se na početku te se osvrnuo na izglasano izvješće EU parlamenta o ulasku Hrvatske u Schengen.

- Sinoć je u EU parlamentu održana kvalitetna rasprava, Rengel je izjasnio pozitivno mišljenje o ulasku u Schengen. Posebno je važno to što je upravo izglasano izvješće i to s 534 glasa za članstvo Hrvatske u Schengenu. Čestitam Božinoviću koji je proteklih godina vodio ove aktivnosti zajedno s potporom ministra Malenice i Grlića Radmana. Potpora EU parlamenta je tu, sada smo u završnoj fazi konačnog usvajanja na razini Vijeća EU, a to je ciljano Vijeće koje je na kalendaru 9. prosinca - dodao je. 

S tim će Hrvatska zaokružiti dva cilja dublje integracije, komentirao je.

- To su toliko veliki kapitalni državni ciljevi da ćemo u godinama koje su pred nama imati prigode govoriti o plodovima međunarodnog pozicioniranja Hrvatske - objasnio je. 

Osvrnuo se i na zakon o sportu o kojem se raspravlja danas na Vladi.

- Ima zadatak napraviti daljni razvoj sporta, bolji način financiranja, kategorizaciju, osnaživanje... Mislim da su sadržaj ovog zakona pozitivno primili i sportaši i treneri koji su ovaj zakon dugo čekali - zaključio je.

>> VIDEO Ana Karamarko priznala krivnju: Osuđena na 10 mjeseci uvjetno, oduzima joj se 160 tisuća kuna

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:54 10.11.2022.

Plenković o ulasku u Schengen: Potpora Europarlamenta je tu, čekamo još Vijeće EU i nekih dvadeset nedomoljubnih godina posle nedostižnih europskih susjeda i mi balkanci ulazimo na mala vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije