Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIČITI MOTIVI ZA SVE BROJNIJE TURISTIČKE POSJETE

Uz Bosut i Spačvu gosti promatraju više od sto vrsta ptica, čak 87 autohtonih

Doživi Hrvatsku
Foto: Goran Ferbažar/PIXSELL
1/2
20.04.2018.
u 12:05

30% više gostiju nego u 2016. ugostili su domaćini lani u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Noćenja je bilo 36 posto više, a čak 46 posto svih noćenja ostvareno je u Vukovaru. Slijede Vinkovci, Nijemci i Ilok.

U općini Nijemci, uz pomoć sredstava iz fondova EU, sagrađen je Centar za promatranje ptica koji privlači sve više promatrača ptica iz Hrvatske i svijeta. Oni ploveći na brodiću ili s promatračnica koje se nalaze uz rijeke Bosut i Spačvu mogu promatrati 89 vrsta ptica od kojih je njih 87 autohtono.

Voditelji projekta kažu da se tamo može vidjeti i više od sto vrsta ptica, ali da su neke od njih selice pa ih se vidi rijetko. Turisti u Centru mogu vidjeti i orla štekavca i crnu rodu. Strani ljubitelji ptica kažu da u Centru u Nijemcima u sat vremena vide više vrsta ptica nego u nekim njihovim takvim domaćim centrima.

Odlučite li posjetiti Ilok, možete se prošetati kroz prošlost u njegovoj srednjovjekovnoj jezgri s tvrđavom, crkvom i samostanom, dvorcem-muzejom i park-perivojem te zanimljivim spomenicima iz vremena Sulejmana Veličanstvenog, kojeg su gledatelji imali prilike upoznati u istoimenoj TV seriju.

Na festivalu Beeram predstavit će se desetak craft pivara iz cijele Hrvatske
Početkom šestog mjeseca, točnije 1. i 2. lipnja, u Vinkovcima će biti održan Vinkovački craft festival Beeram na kojem će se predstaviti domaća craft piva. Prvog dana festivala bit će održano predavanje o povijesti proizvodnje i ispijanju piva na ovim prostorima. Drugog dana bit će održano predavanje o craft pivarstvu u RH i svijetu. U sklopu festivala bit će organiziran i sajamski dio s ponudom od najmanje 15 različitih vrsta craft piva koje će nuditi deset craft pivara iz Hrvatske. Prvog dana koncert će održati Hladno pivo, dok drugoga dana nastupa Belfast food.

Foto: Thinkstock
Dunavski rukavci puni su šarana, babuške, štuke, smuđa... Uz rijeku, stoga, naveliko uživaju ribiči, ali i šetači te najmlađi, kojima je igra u plićaku u svako godišnje doba puna izazova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije