Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Utočište za pse - među prvih pet odredišta na TripAdvisoru

Među prvih pet odredišta već tjednima je i Utočište za pse na Žarkovici
07. prosinca 2018. u 12:02 1 komentara 578 prikaza
Dubrovačko-neretvanska županija
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

Na turističkom internetskom portalu TripAdvisor mogu se pronaći savjeti što posjetiti kad idete na odmor. Na portalu su izvješća o više od 1,8 milijuna trgovina, 4,2 milijuna restorana, 1,1 milijun hotela, 730.000 znamenitosti i 135.000 odredišta. Našli su se na tom portalu i savjeti što raditi i gdje treba otići kad stignete u Dubrovnik.

Među prvih pet odredišta već tjednima je i Utočište za pse na Žarkovici. Smjestio se tako posjet brdu iznad Žarkovice, na kojem živi više od 300 pasa, uz bok buggy safariju, kajaku na Elafitskim otocima te vožnji biciklom.

“Ovo je vjerojatno najistaknutije mjesto u jednom od najljepših gradova na svijetu. Altruizam dame koja će vas tamo dočekati i njezina posvećenost životinjama istinski je inspirativna. Ako dođete u Dubrovnik, svakako dođite i na ovo mjesto, napustit ćete ga bogatiji za ljubav koju će vam vratiti divna žena i nevjerojatna stvorenja koja tamo žive”, jedan je od komentara.

Dubrovačko-neretvanska županija | Autor : Grgo Jelavić/PIXSELL Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Čak 2,1 milijun gostiju posjetilo je Dubrovačko-neretvansku županiju do 1. prosinca ove godine. Turisti su bili brojniji čak osam posto, a s 8,8 milijuna noćenja prošlu su godinu nadmašili za četiri posto. Inače, najviše je gostiju iz Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Dubrovačko-neretvanska županija | Autor : Grgo Jelavić/PIXSELL Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Izišla nova brošura - Dubrovnik Rivijera
Atrakcije Dubrovačko-neretvanske županije pobrojene su i u nedavno objavljenoj brošuri ‘Dubrovnik Rivijera’ u izdanju županijske Turističke zajednice. Na naslovnici je, dakako, jedan od najprepoznatljivijih i najfotografiranijih hrvatskih motiva - Dubrovnik, a u brošuri je predstavljena prošlost i sadašnjost toga dijela Hrvatske kroz kulturnu baštinu, tradiciju, gastronomiju, enologiju i prirodne ljepote.

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja