Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvu Hrvatsku želimo

Urša Raukar: Jednake šanse, besplatno obrazovanje i zdravstvo

05.02.2011., Zagreb - U ZKM-u je izvedena premijera groteskne komedije o korupciji, pohlepi i bahatosti - Revizor. Prema tekstu Nikolaja Vasiljevica Gogolja predstavu je rezirao Jernej Lorenci. Ursa Raukar Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.10.2015.
u 07:00

Poznate Hrvate pitali smo kakvu Hrvatsku žele, što bi u njoj promijenili i na što su ponosni

Kakvu Hrvatsku želite?

Želim Hrvatsku poštenja, odgovornosti, solidarnosti, Hrvatsku znanja i kulture. Želim da svi naši građani imaju jednake mogućnosti, jednaka prava, ali i obveze. Želim da imamo u zemlji besplatno zdravstvo i besplatno obrazovanje jer je to moguće, nužno i jedino pravedno.     

Na što ste u Hrvatskoj ponosni?

Možemo itekako biti ponosni na mnoge uspjehe pojedinaca i grupa u našoj zemlji koji su postizali i postižu sjajne rezultate na europskoj i svjetskoj razini, u znanosti, kulturi, gospodarstvu, sportu. Mnogi su uspjeli, rekla bih usprkos sustavu koji ne samo da ih nije podržavao i pratio nego je birokracijom i poremećenim kriterijima otežavao njihov put k uspjehu.     

Što biste odmah promijenili?

Trebalo bi se s jedne strane još žešće i do kraja uhvatiti ukoštac s korupcijom, krađom, nepoštenjem, osobito političke i gospodarske elite, a s druge strane promovirati i honorirati moralnost i poštenje. Odmah bi trebalo značajno povećati izdvajanja za školstvo, znanost i kulturu, koji će nas dugoročno izvući iz krize, gospodarske i moralne. I, naravno, učiniti sve da ne bude gladnih i u neimaštini.     

>> Građani žele živjeti u drukčijoj, boljoj državi

Komentara 12

OX
oxymoron
15:56 12.10.2015.

Uvijek isti partijski kadar lamentira o postenju i vrijednostima, a gdje je Villi Matula danas? Ili ce on sutra osvanuti?

DU
Deleted user
15:05 12.10.2015.

Da li svaki građanin ima pravo i na garažu uz svoju vilu?

D1
d12345
16:15 12.10.2015.

Želimo Hrvatsku bez ovakvih ljevičarskih uhljeba u svakoj pori hrvatske kulture.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije