Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OBJAVE SPORTSKIH OBJEKATA

Možemo: Nije bila riječ o snimanju predizbornog spota

Zagreb: Konferencija za medije stranaka Zagreb je naš! i Možemo! o lošem (ne)planiranje nauštrb zelenila
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
01.04.2021.
u 10:55

"Ni Tomašević ni stranka Možemo!, niti ijedan od koalicijskih partnera nisu bili organizatori snimanja, pa nisu bili dužni tražiti dozvolu za snimanje", reagiraju iz stranke Možemo!

Ustanova Upravljanje sportskim objektima potvrdili su navode da je zagrebačka organizacija HDZ-a doista zatražila odobrenje za posjet Sportskom parku Mladost za snimanje spota HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića, unatoč navodima aktivistice inicijative Zagreb te zove Gordane Pasanec. Ipak, navode iz ustanove, Tomislav Tomašević nije imao odobrenje za posjet skijalištu na Sljemenu.

- Budući da je ustanova Upravljanje sportskim objektima uvučena u ovu predizbornu kampanju i sami smo osjetili potrebu razjasniti navedene činjenice te ovim putem potvrđujemo kako je zagrebačka organizacija HDZ-a doista zatražila i dobila odobrenje za posjet Sportskom parku Mladost i za organiziranje konferencije za medije na prostoru našeg objekta. Uz napomenu da je odobrenje izdano nakon što je plaćena naknada po službenom cjeniku Ustanove - govore u priopćenju iz ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Naveli su da su proteklih dana na njihovim objektima gostovali još neki kandidati za gradonačelnika Zagreba, među kojima je i Joško Klisović koji je posjetio bazen u sklopu BK Utrina, ali i Vesna Škare Ožbolt u nogometnom igralištu Savica. Kako govore, oboje su zatražili odobrenja za svoje aktivnosti.

Jedini koji odobrenje nije zatražio, kao ni platio naknadu po službenom cjeniku Ustanove Tomislav Tomašević, kandidat platforme Možemo!.

- Naime, gospodin Tomašević je bio gost novinarke Ivanke Tome za video predstavljanje objavljeno 23. ožujka na društvenim mrežama i na web stranici jednog domaćeg portala, a iz videa je jasno kako su neki njegovi dijelovi snimani na Skijalištu Sljeme, točnije na crvenom i bijelom spustu. Nije poznato kada je video snimljen ali ustanova Upravljanje sportskim objektima niti u jednom trenutku nije zaprimila molbu za odobrenjem navedenih aktivnosti,  kako gospodina Tomaševića tako niti njegovog izbornog stožera - govore.

Možemo: Nije bila riječ o snimanju predizbornog spota

- Nastavno na navode iz ustanove Upravljanje sportskim objektima, želimo istaknuti kako g. Tomašević ni stranka Možemo!, niti ijedan od koalicijskih partnera nisu bili organizatori snimanja, pa nisu bili dužni tražiti dozvolu za snimanje, već je g. Tomašević bio pozvan kao gost od strane Jutarnjeg lista i gospođe Ivanke Tome da sudjeluje u snimanju njihovog autorskog djela, novinarskog priloga (na javnoj površini na kojoj nema upozorenja o potrebi traženja dozvole za snimanje). Nije, kako stoji u objavi ustanove, bila riječ o snimanju predizbornog spota - stoji u odgovoru platforme Možemo. 

Komentara 3

DA
darwil
16:45 31.03.2021.

Ova ustanova za upravljanje sportskim objektima je leglo uhljeba Bandičista,ni jedan jedini nemaju veze sa športom a kamoli da itko ima fakultet naravno kineziološki ali stomatološki možda netko i ima.

PL
PLozancic
18:53 31.03.2021.

Toliko o velikom Tomislavu Tomaševiću i njegovoj kandidaturi. Ako ne zna osnovna pravila kampanje, onda samo mogu zamislit kakvo znanje o upravljanju gradom ima...bolje rečeno nema ga! Čisti aktivizam, ništa drugo.

LI
liliZG
16:51 31.03.2021.

znači klinci koji se snime unutar nekog od ovih objekata trebaju ustanovi platiti i nekakvu naknadu obzirom da su to poslali na twitt ili insta ili nešto treće...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije