Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ČEKALI NACIONALNI STOŽER

Zagrebački stožer: Obavezno nošenje maski i na otvorenim prostorima

Pixsell
31.03.2021.
u 12:37

Šostar je upitan i što s ljudima koji sjede na terasama kafića. "Dok piju, mogu maknuti masku, a onda je odmah vratiti", objasnio je Šostar.

U srijedu su u Hrvatskoj zabilježena 2623 nova slučaja zaraze koronavirusom, 451 slučaj od ukupnog broja odnosi se na grad Zagreb.

Trenutačno su u Zagrebu 1624 aktivna slučaja, a prvi čovjek zagrebačkog Stožera Zvonimir Šostar objavio je nove mjere koje od danas odnosno od trenutka objave stupaju na snagu.

NOVE MJERE ZA ZAGREB

– Obavezno korištenje maske u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja.

– Obaveza nošenja maski i na svim otvorenim prostorima.

Šostar je upitan i što s ljudima koji sjede na terasama kafića.

"Dok piju, mogu maknuti masku, a onda je odmah vratiti", objasnio je Šostar.

Osvrnuo se i na ljude koji su eventualno alergični na cjepivo.

"Meni je jasan revolt, ali ovdje se radi o interesu cijele zajednice. Nema dokaza, ako ste cijepljeni, da se ne možete opet zaraziti. Nažalost, nema drugog načina da zaustavimo virus, moramo naći način kako ćemo ga zaustaviti. Danima sam s epidemiolozima razgovarali da smislimo najbezbolniji način", rekao je Šostar.

Kako će se kažnjavati građani koji ne nose maske?

"Ovo nije represivna mjera. Važno je da svi shvatimo i prihvatimo mjere koje je donio Stožer Grada Zagreba. Mi ćemo poduzeti sve da budemo na usluzi građanima i potrudit ćemo se da imamo dovoljno zaštitnih maski. Ovo je mjera u interesu svih nas. Moramo biti svjesni da represija nikad nije dala rezultat. Upotrijebit će se ako upozorenje neće biti dovoljno. Represiju će vršiti nadležno tijelo i na temelju zakona će biti izrečena kazna", rekao je Željko Renić iz komunalnog redarstva.

Komentara 70

WE
weAreCro
12:49 31.03.2021.

Fasisti, nema sanse da na otvorenom nosimo masku, ni ja niti itko iz moje obitelji.

JO
jorgen
13:00 31.03.2021.

Apsolutno sva znanstvena istraživanja da je za zarazu potrebno duže izlaganje zaraženoj osobi (min. 15-20 minuta) u zatvorenom prostoru. To je potvrdila i Markotić u više navrata. Šostar ide u suprotnom smjeru od znanosti i iz vlastitih pobuda provodi primitivne, fašističke mjere koje su anti-znanstvene i anti-demokratske. Najbolji je kandidat za sudski postupak.

GL
GlobalnoZaglupljivanje
12:45 31.03.2021.

Komunističko redarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije