Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Učenici bi mogli ostati u klupama i do sredine srpnja

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
28.11.2019.
u 19:44

Ako se maturante izuzme od nadoknade i državna matura bude provedena u planiranim terminima, tada ravnatelji srednjih škola imaju još jedan problem

Sve je izglednije da će danas sindikalni čelnici i službeno odbiti posljednju ponudu Vlade čime učenici osnovnih i srednjih škola ulaze u treći tjedan bez nastave. Takvo gomilanje propuštenih dana vodi jedino i samo u produljenje nastavne godine.

Ako zbrojimo samo do sada propuštene dane, učenici osnovnih i srednjih škola već sada mogu računati da će umjesto 17. lipnja u školu ići do 7. srpnja, a vrlo vjerojatno i dulje, nastave li štrajkom gubiti sate nastave. Produljenja nastavne godine mogli bi biti izuzeti maturanti jer, ako Hrvatska bude primorana odgoditi maturu, zbog nagomilanih dana maturantima se prolongira baš sve – od ispita do upisa na fakultete, a time će se morati prolongirati i rokovi na jesenskom terminu državne mature.

Ako se maturante izuzme od nadoknade i državna matura bude provedena u planiranim terminima, tada ravnatelji srednjih škola imaju još jedan problem. Naime, za pisanja ispita državne mature u školama ne mogu biti prisutni drugi učenici, tako da će srednjoškolci od 1. do 3. razreda u doba nadoknade morati imati prilagođen raspored kako ne bi ometali pisanje ispita državne mature. Drugim riječima, ispiti državne mature pišu se i u jutarnjem i u popodnevnom terminu, a trenutačno nitko ne zna reći hoće li i to srednjoškolcima još dodatno produljiti nastavu.

>> Pogledajte i ovaj video: Sindikalistica Ana Tuškan o zahtjevima prosvjetara

Komentara 95

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:50 28.11.2019.

Učenici bi mogli ostati u klupama i do sredine srpnja... na ponos nastavnicima i njihovoj bahatosti...

Avatar Cinco
Cinco
19:50 28.11.2019.

Povratak u realnost će biti bolan za sve. I djecu i nastavnike i nas roditelje.

MI
mica1111
20:02 28.11.2019.

Jednostavno sramota.Kakvi su to nastavnici.Po cijele dana na društvenim grupama.Naslikavaju se ko estradne zvijezde.Roditelji lude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije