Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inženjerka radiologije lakše ozlijeđena

U zagrebačkom domu zdravlja napadnuta djelatnica: Napadač je liječnik koji je došao kao pacijent

Zagreb: U DZ Zagreb Zapad uspostavljena još jedna izdvojena ordinacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
08.02.2023.
u 21:10

Napadač, koji isto radi za Dom zdravlja Zapad, od ranije je na bolovanju, a policija ga je po završetku istrage predala pritvorskom nadzorniku

U zagrebačkom Domu zdravlja Zapad u petak je napadnuta inženjerka radiologije. Napao ju je liječnik koji radi za isti taj dom zdravlja, a koji je došao u svojstvu pacijenta. Djelatnica je prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuta, uslijed čega je zadobila lakše tjelesne ozljede, doznaje Dnevnik Nove TV.

"Mi kao uprava smo u svakodnevnom kontaktu s njom. Pružamo joj svu moguću podršku koja joj je potrebna. Ona je trenutno na bolovanju. Mi već provodimo neke radnje koje kao poslodavac možemo. Kada dobijemo izvješće iz policije, onda ovisno o tome što tamo bude pisalo, što bude zakonski moguće, mi ćemo učiniti", rekla je Jelena Rakić Matić, ravnateljica Doma zdravlja Zapad.

Do incidenta je navodno došlo kada se 60-godišnjak htio naručiti na pregled. Napadač je od ranije na bolovanju, a policija ga je po završetku istrage predala pritvorskom nadzorniku.

Da je napada sve više, tvrdi predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak.

"S jedne strane bi mogao i ministar zdravstva Vili Beroš pokušati riješiti to da se ovaj napad na zdravstvenog djelatnika smatra napadom na službene osobe, bez obzira od koga napad taj bio", rekao je Topolnjak.

 

Komentara 3

NO
Nostromo
23:34 08.02.2023.

Ovo je već drugi slučaj da doktori mlate sestre Očito nešto nije kako treba.

LI
liliZG
00:30 09.02.2023.

valjda nije došao u uredovno vrijeme od 7-7.30 u utorak......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije