Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriveni prevaranti

U Švicarskoj primali socijalnu pomoć: Sin supružnika iz BiH slučajno otkrio njihovu tajnu

Švicarski franak
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
07.02.2019.
u 21:53

Bračni par razotkrio je njihov sin, a oni su se na sudu branili da 'nije znao što govori jer je mentalno bolestan'

Supružnici iz BiH proglašeni su krivima na sudu u švicarskom Luzernu jer su u razdoblju od 2008. do 2013. godine iz švicarskog državnog proračuna uzeli 140.000 franaka socijalne pomoći, a u istom su razdoblju u BiH kupili tri obiteljske kuće.

Par je osuđen je nije prijavio kupovinu kuća nadležnoj socijalnoj službi koja im je davala novčanu pomoć, a što su prema švicarskim zakonima bili obavezni učiniti, pišu nezavisne.com.

Par je kažnjen s 14.400 franaka te su osuđeni na dvije godine uvjetnog zatvora.

Prevara je otkrivena slučajno kada je socijalna radnica otišla posjetiti obitelj u gradiću Emenu blizu Luzerna.

Par nije bio kod kuće, a vrata joj je otvorio njihov sin. Rekao joj je kako su mu roditelji u njihovoj kući u BiH te da će se vratiti kroz dva tjedna. Nakon toga joj je pokazao fotografije svojih roditelja u BiH.

Roditelji su se na sudu branili kako sin nije znao što govori jer je mentalno bolestan, a kada im je sud priložio dokaze da posjeduju nekretnine, priznali su da su kuće kupili od 2003. do 2006. godine. Na sudu su govorili i kako u BiH nisu bili od 1992. godine, no i to su slagali jer postoje dokazi o njihovom prelasku granice.

>> Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Komentara 24

DJ
djjjuka
00:38 08.02.2019.

koliko ih ja takvih poznam. primaju pomoc u swici a ovdje dobivaju jos ratnu penziju od hrvatske. imaju kuce ko vile. glupa hrvatska a gluplja jos swica.

DU
Deleted user
23:34 07.02.2019.

uzeli 140000 vratili 14400 . pa u svicarskoj se isplati krasti makar te I ulovili.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
00:11 08.02.2019.

Ako ne znaš lagati i krasti onda si 'mentalno bolestan"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije