Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika vojna vježba

Vučić: Tenkovska smo velesila, a srpska vojska dobiva i nešto već plaćeno

10.11.2018.
u 13:59

- Kad bih rekao o čemu je riječ, uveli bi nam sankcije - tajnovit je bio srpski predsjednik.

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija u subotu obilježava velikom vojnom vježbom "Stoljeće pobjednika" u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa 645 borbenih sustava.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost - prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane.

Video - Vojna vježba Velebit 18 - združena snaga

 

Početku vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade nazočio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, kako je najavljeno, tijekom dana s premijerkom Anom Brnabić posjetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

- Imamo puno tenkova, tenkovska smo velesila po broju, ali nismo imali ni 30, 40 tenkova koji su zaista radili. Neki nisu imali akumulatore, a najveći problem bile su posade. Imali smo maksimalno 65 posada, a danas ih imamo 100, samo iz aktivnog sastava koji sudjeluju u vježbi, nijednu nismo uzeli iz rezerve - rekao je Vučić te naglasio da će uskoro vojsci stići još nešto o čemu ne može govoriti, a što je već plaćeno.

- Kad bih rekao, uveli bi nam sankcije - dodao je Vučić, prenosi Klix.

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od - Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera.

>>  Vojni zrakoplov F-35

 

Komentara 451

KA
Kameni
11:32 10.11.2018.

U boj krenite junaci.........Cer, Kolubaram Solunski front......Austrougari zavrsili na bajonetima.

DI
Direkt
11:42 10.11.2018.

I mi bi slavili da smo postojali i pobjedili...ali nismo. Hvala srbima što su nas spasili tamnice AU.

KA
Kameni
11:40 10.11.2018.

Dan zalosti u Hrvatskoj 1918 kada su im Austro-ugari protjerani iz Hrvatske. I meni je zao, vise nego vama, zaista puno zao, da nije Srba sada bi vi tako lijepo znali madjarski, to je izuzetno lijep jezik. Zao mi je je sto je Gavrilo uzeo more Madjarima. Niste smjeli ni sa konjima u stali pricati hrvatski poslije radnog vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije