Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulična demokracija

U Splitu prosvjednici bacali jaja pred zgradom HDZ-a

Prosvjed u Splitu (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
19.03.2011.
u 20:41

Tristotinjak prosvjednika krenula je od Rive. Otišli su do zgrade Županije, Suda i HDZ-a. Prosvjed je završio minutom šutnje za Japan

Splitskim ulicama u subotu je marširalo između 200 i 300 prosvjednika. Krenuli su uobičajeno od Rive.
- Neka se saborski zastupnici solidariziraju i sebi smanje plaću! - pozvala je, uz odobravanje okupljenih Dejana Hem iz Zelenih Dalmacije. Među prosvjednicima su i ovoga puta radnice Uzora.
Prosvjednici su prošli preko Rive, onda su Zagrebačkom ulicom stigli do zgrade Županije Splitsko-dalmatinske. Viču "Dole Vlada!" i "Dole Jaca!" , "Ko pada? Pada Vlada!" Otišli su do zgrade Suda. Nakon kraćeg zadržavanja, nastavili su prema Starom placu te Cankarjevom poljanom don Sinjske ulice pred sjedište HDZ-a kojeg, kao i svaki put, čuva policija. Tijekom prosvjedne šetnje, prosvjednici su se poprilično osuli te ih je biklo stotinjak. Vikali su HDZ lopovi i bacili su četiri jaja ispred policajaca.
Mimohod je završio na Rivi, minutom šutnje za Japan. Termin novih prosvjeda objavit će na Facebooku.
Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:54 19.03.2011.

Opet oni bacaju jaja, a kazu, gladni smo.... Ma kakvi gladni ,ludi ste vi... Gladan covjek nece svoju hranu bacat..

OB
-obrisani-
07:52 20.03.2011.

luena Nisu reklii da su gladni, vec da su ljuti i ogorceni. Split je Dalmacija, a Dalmacija jos uvijek ima i turizam i more i ribu...a i kokos ( za jaja) ...dakle nije glad.

JA
javno
10:39 20.03.2011.

samo napred dalmatinski slaveni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije