Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U petak 24. studenoga počinje jedna od najboljih posezonskih manifestacija u Hrvatskoj, Advent u Zadru

Advent u Zadru
Foto: Marin Gospić
1/7
22.11.2023.
u 10:21

Zadar će biti u znaku Adventa: vrhunski koncerti najvećih domaćih zvijezda, veliki pokriveni Zimski park s klizalištem, domaća blagdanska gastronomija i dječji programi

Uobičajeni blagdanski ugođaj, najbolje od tradicionalne domaće gastronomije, pravo obilje dječjih radionica, obiteljskog programa i niz spektakularnih koncerata najvećih domaćih zvijezda – sadržaj je manifestacije Advent u Zadru koja se ove godine otvara koncertom Tonyja Cetinskog 24. studenoga, a zatvara 6. siječnja 2024. godine. Jedna od najboljih posezonskih i adventskih manifestacija u Hrvatskoj, ove i u prvim danima sljedeće godine – tijekom 44 adventska dana – nudi dovoljno razloga za posjet Zadru, a Zadranima razlog više za jutarnje ili večernje šetnje.

Foto: Marin Gospić

– S nestrpljenjem očekujemo svečanost otvorenja Adventa u Zadru, pogotovo jer se podudara s proslavom Dana grada Zadra i blagdana svetog Krševana. Ovogodišnji program bit će organizacijski, gastronomski i događajno bogatiji od dosadašnjih, puno je truda uloženo u prepoznatljivost naše adventske manifestacije – najavljuju svečanost otvorenja i program Adventa u Zadru u zadarskoj Turističkoj zajednici. Samo dan nakon otvorenja, u subotu 25. studenoga, Zadrane i sve goste grada tako će zabavljati Tomislav Bralić i klapa Intrade, no Advent će u sljedećim tjednima također ponuditi spektakl: koncerte Leta 3, Matije Cveka, Vatre, Jole, Tonči Huljić & Madre Badessa, Ivane Kindl, Silentea, Foruma i drugih izvođača. Dječji advent također je uzbudljiv i raznovrstan; uz svakodnevne radionice i animacijske programe Top Eventsa, brojne predstave i izložbe te doček svete Lucije, svetog Nikole i Djeda Božićnjaka, najmlađi će se najviše obradovati jedinstvenom dočeku dječje Nove godine i Zimskom parku na Višnjiku. Popularno klizalište i sanjkalište na Višnjiku s dvostruko većim kapacitetom ove će godine biti potpuno natkriveno, što će posjetiteljima osigurati zabavu u bilo kojim vremenskim prilikama. A iz ŠC Višnjik još poručuju kako će program za mlade i najmlađe biti upotpunjen dvoranskim koncertima za one malo starije – Tragom Olivera (2. prosinca) i nastupom Gibonnija s orkestrom (23. prosinca).

Foto: Bojan Bogdanić

– Program je sadržajan, bogat i namijenjen svima. Napravili smo iskorak u odnosu na neka ranija izdanja Adventa u Zadru, ali smo imali i rekordnu turističku sezonu koja zahvaljujući programima u dubokoj posezoni još uvijek traje – ističu u Turističkoj zajednici koja je uz Grad Zadar i gradsko poduzeće Tržnice Zadar organizator Adventa u Zadru. Potpora ovoj uspješnoj i prepoznatljivoj manifestaciji došla je još s adresa Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Zadarske županije.

Tradicionalni doček Nove godine organizirat će se na više gradskih lokacija, a Zadrane i brojne posjetitelje novogodišnjeg Zadra zabavljat će Jole s grupom Bolero, Ivica Sikirić Ićo, Kanella i Rockatansky bend.

Foto: Marin Gospić

– Imamo također još niz popratnih programa u kojima će sudjelovati zadarske škole, udruge i hoteli te tradicionalni Đir po gradu u kojem će trgovine i ugostiteljski objekti na poluotoku nuditi prigodne popuste – još najavljuju iz zadarske Turističke zajednice. Poseban doživljaj bit će raskošna gastronomska ponuda na adventskim kućicama koja uključuje mesne i riblje specijalitete, blagdanske slastice i sve najbolje od domaće blagdanske gastronomije. To, drugim riječima, znači kako će se iz adventskih kućica širiti mirisi bakalara, sarmi, kobasica s kiselim zeljem, fritula, ali i vrhunskih burgera s kojima zadarska adventska gastro priča ima dodatnu dimenziju.

Sve informacije o Adventu u Zadru pratite na www.advent.zadar.travel i društvenim mrežama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije