Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se tko je odgovoran

U Meksiku ubijeno šest policajaca

policija meksiko
Reuters/Pixsell/Ilustracija
04.12.2018.
u 06:35

Državno odvjetništvo Jalisca objavilo je na Twitteru da je šest policajaca ubijeno, a jedan ozlijeđen u pucnjavi u općini La Huerta na obali Tihog oceana, samo nekoliko dana nakon napada na američki konzulat u Guadalajari, glavnom gradu države na obali Tihog oceana.

Šest meksičkih policajaca ubijeno je u ponedjeljak u zapadnoj meksičkoj državi Jalisco, priopćile su vlasti, u jednom od najkrvavijih napada na sigurnosne snage zadnjih mjeseci, koji se dogodio u prvom tjednu nakon preuzimanja vlasti novog predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora.

Državno odvjetništvo Jalisca objavilo je na twitteru da je šest policajaca ubijeno, a jedan ozlijeđen u pucnjavi u općini La Huerta na obali Tihog oceana, samo nekoliko dana nakon napada na američki konzulat u Guadalajari, glavnom gradu države na obali Tihog oceana.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva rekla je kako nije jasno tko je odgovoran za ubojstva, ali područje gdje se dogodila pucnjava poznato je kao teritorij kojim vlada Jalisco kartel nove generacije, jedna od najmoćnijih narko-bandi u Meksiku.

La Huerta graniči s općinom Villa Purificacion, gdje su u svibnju 2015. članovi Jalisco kartela nove generacije srušili vojni helikopter tijekom neuspjelog pokušaja zarobljavanja vođe bande Nemesia Oseguera Cervantesa "El Mencha", bivšeg policajaca kojeg smatraju trenutno najopasnijim narko-bosom na svijetu.

U subotu su dužnosnici izvijestili da istražuju napad granatom na američki konzulat u Guadalajari. U napadu nitko nije ozlijeđen, a dogodio se nekoliko dana prije nego što je novi guverner Jalisca Enrique Alfaro preuzeo dužnost.

Andres Manuel Lopez Obrador, prvi lijevi predsjednik u novijoj povijesti Meksika, službeno je preuzeo dužnost u subotu, a najavio je da će mu najveći prioritet biti prekidanje nasilja narko-kartela, u kojem je tijekom zadnjih dviju vlada stradalo na desetke tisuća Meksikanaca.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar prahrvat
prahrvat
07:04 04.12.2018.

pišite samo ono što luju123 zanima

IB
istina_boli
08:10 04.12.2018.

Ti pajkani su likvidirani zato sto nisu htjeli ici u Pariz da mlate obican svjet, pa ih je vlada likvidirala kao nepozeljne.

LU
Lujo123
06:53 04.12.2018.

pišite o "feštama" u Francuskoj - hebo vas Meksiko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije