Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražili tartufe

U Lekeniku održana prva utakmica Lagotta u Hrvatskoj

utakmica Lagotta (1)
Foto: Božidar Antolec
1/6
21.10.2013.
u 17:03

Pobjednik prve utakmice bio je dvogodišnji pas Boni vlasnice Branke Kosanović iz Zagreba. Druga je bila kujica Moly vlasnika Renata Modrića, a treća kujica Srećka vlasnika Brune Milčića iz Lekenika.

Na prvom susretu i utakmici Lagotto romagnolo pasa održanom jučer u Lekeniku po prvi puta u Hrvatskoj, nastupilo je 11 pasa dresiranih za traženje tartufa. Utakmica tih slatkih četveronožnih tartufara održana je na imanju OPG-a Mario Kolić u sklopu edukativno-turističke manifestacije Dani gljiva u Lekeniku pod okriljem Turističke zajednice općine Lekenik koja je promovirala tartufiranje kao novi turistički proizvod.

Pobjednik prve utakmice bio je dvogodišnji pas Boni vlasnice Branke Kosanović iz Zagreba. Druga je bila kujica Moly vlasnika Renata Modrića, a treća kujica Srećka vlasnika Brune Milčića iz Lekenika. Psima se je osim broja pronađenih tartufa unutar 10 minuta u ograđenom prostoru ocjenjivao samostalan rad, volja za radom i kretanje za što je bila zadužena ocjenjivačka komisija sastavljena od vrsnih stručnjaka: prof. dr. sc. Romano Božac, vrhunski stručnjak za gljive, Stefan Kovacevic, međunarodni sudac na utakmicama pasa te Ana Musulin, istaknuta hrvatska handlerica pasa.

– Uzbuđena sam i sretna zbog pobjede mog Bonija. Bilo mi je jako zanimljivo i lijepo. Boni nema puno prilike za traženje tartufa, ali mi je danas pokazao koliko je vješt u tome – rekla je pobjednica Branka Kosanović. Zadovoljan prvim ovakvim natjecanjem za pse pasmine Lagotto romagnolo u Hrvatskoj bio je i jedan od sudaca, Stefan Kovacevic. 

– Bilo je predivno i dobro pripremljeno. Psi su bili 90 posto pripremljeni za natjecanje. Ovakva natjecanja dobro dođu vlasnicima da vide kako rade i da ih savjetujemo što treba popraviti u njihovom radu. Sve pohvale organizatorima TZO-u Lekenik i Mariju Koliću što su pokrenuli ovaj susret i utakmicu Lagotta prvi puta u Hrvatskoj – rekao je Stefan Kovacevic iz Njemačke, inače sudac za lovne pse i njemačke ovčare, a koji je do sada sudio četiri natjecanja za Lagotto romagnole uinozemstvu.

Nagrade troje prvoplasiranim natjecateljima uručio je načelnik općine Lekenik Ivica Perović.

>>Tartufi, neugledne zvijezde među gljivama, očaraju sve koji ih kušaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije