Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

U Kumrovcu obilježena 32. godišnjica Titove smrti

tito, kumrovec (1)
Foto: Mladen Mandić
1/3
04.05.2012.
u 17:10

Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik

Uz zvuk vatrogasnih sirena, danas u 15.05 sati pokraj Titove rodne u Kumrovcu obilježena je 32. godišnjica Titove smrti.

Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik.

Vijenac je u ime Krapinsko-zagorske županije položila i zagorska županica Sanja Borovčak i predsjednik zagorske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Stjepan Pavliša, delegacija SABA Hrvatske na čelu s Ratkom Maričićem, delegacija Društava Josip Broz Tito, Kumrovca, političkih stranaka, Titovi suborci. S kapom i petokrakom na čelu Titu se poklonio i stopostotni invalid Domovinskog rata, Zabočanin Ivan Kukolja.

– Od prvog dana bio sam pripadnik Prve gardijske brigade – Tigrova, ranjen sam 1991, a u Kumrovcu sam svake godine od 1993. godine i to zato što mislim da smo se Tito i ja borili za istu stvar – protiv onih koji su došli na našu grudu i htjeli nas pokoriti – fašista i četnika te ustaša koji su rasprodavali Hrvatsku. Dok je Tito bio živ, ljepše se živjelo i ma što netko mislio, bilo je više demokracije nego sada. Zato sam i danas ovdje, rekao je Kukolja.

Ključne riječi

Komentara 99

VE
velikazmija
17:38 04.05.2012.

čim se dođe na vlast zabranit slaviti ovog zločinca --

Avatar docCL
docCL
17:46 04.05.2012.

S kapom i petokrakom na čelu Titu se poklonio i stopostotni invalid Domovinskog rata, Zabočanin Ivan Kukolja. Nomen est omen.U svakom zitu ima Kukolja.

KB
KLAVIRZVRNDALO BEZ SLUHA
17:32 04.05.2012.

150 ih je bilo....a kako pljuckaju tu na forumu, reklo bi se da ih ima par miliona hahahhahahahha a gdje nam je bio glavni antifašist, moj imenjak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije