Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predgrađe Turnja

U Karlovcu zajedno istaknute oznake HOS-a i ukrajinske pukovnije AZOV-a

Ukrajina: Pukovnija Azov koju Rusija opisuje kao naciste
Rylchuk Yurii/Ukrinform/ABACA/AB
18.06.2022.
u 18:43

U karlovačkom predgrađu Turanj naslikano je na uređaju za regulaciju rada semafora znakovlje HOS-a sa šahovnicom kakva se koristila u tzv. NDH i ukrajinske pukovnije AZOV, što je Savez antifašističkih boraca i antifašista nazvao veličanjem fašizma.

U karlovačkom predgrađu Turanj naslikano je na uređaju za regulaciju rada semafora znakovlje HOS-a sa šahovnicom kakva se koristila u tzv. NDH i ukrajinske pukovnije AZOV, što je Savez antifašističkih boraca i antifašista nazvao veličanjem fašizma.

Oznake stoje na uređaju uz državnu cestu D1 nasuprot osnovne škole i to najmanje dva dana, rekao je Hini predsjednik udruge antifašista Grada Karlovca Miroslav Delić, ujedno potpredsjednik nacionalne organizacija SABH-a, koji ih je uočio u subotu i o tome obavijestio širu javnost. Smatra da je razlog opetovanom veličanju ustaštva to što država ne sankcionira ustaške uzvike i znakovlja.

Taj zabrinjavajući trend, upozorio je vidljiv je i na svakom Thompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gdje tinejdžeri spremno pjevaju i uzvikuju parole propalog fašističkog režima.

Delić je ustvrdio da vladajući svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste, te naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole osvanuo i grafit AZOV, što je, dodao je naziv ultranacionalističke bojne u Ukrajini koja godinama održava kontakte s ekstremističkom scenom u inozemstvu te Ima znak koji podsjeća na kukasti križ.

"Na svakom državnom događaju redovito gledamo skandalozna ustaška obilježja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svjesno ili podsvjesno podržavaju ksenofobičnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav 'za dom spremni', te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u povijesti svijeta", rekao je Delić.

Uvjeren je da policija u konkretnom slučaju može, ako želi naći autore grafita koji nije nastao u trenutku, a na prometnici postoje i kamere.

Ključne riječi

Komentara 5

PO
Poštenjačina
12:47 20.06.2022.

Tito je najveći ubojica ali HR naroda nit i jednog drugog naroda, gori je od onog Korejca Pjonga.. A vidim ovdje se samo Titini komunisti bune.. A ubjeđen sam u to da oni to crtaju i pišu samo da ocrnjuju lijepu našu. Odite slobodno u Srbiju ako vam se ovdje ne sviđa.

PR
prokurator
23:50 18.06.2022.

hos i ćirilica hahahahahaha dajte i svoj grb sa zds prebacite na ćirilicu hahaha

DU
Deleted user
20:52 18.06.2022.

U Austriji bi to kaznili ili bi završili u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije