Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglički par

U Hrvatsku iz Sirije došli s maltezerom

Sirijci sa sobom poveli psa
Foto: Hassan Haidar Diab
04.10.2015.
u 08:10

Za Bubija su prijevoz gumenim čamcem morali platiti 200 eura.

Među više od sto tisuća migranata koji su prošli kroz Hrvatsku vapeći za sigurnim i boljim životom i ostavljajući sve što su do sada stekli, zanimljiv je bio bračni par iz sirijskog grada Alepa, Ahmed i Shirin, s kojima je na taj put smrti krenuo i kućni ljubimac, pas maltezer Bubi. Naime, Ahmed i Shirin poveli su psa iako su sumnjali da će preživjeti put.

– Ljudi na nas gledaju kao na čudake. Ali nismo mogli ostaviti Bubija jer tamo bi sigurno uginuo, ako ne od granate, onda od gladi. S njim smo prošli 4 tisuće kilometara i nikada nismo zažalili što smo ga uzeli. Pa on je član naše obitelji – govori Shirin ističući kako su odlučili zajedno preživjeti ili umrijeti.

– Na Bubija pazimo više nego na sebe. Prije nego što mi jedemo, nahranimo Bubija – kazao je Ahmed napominjući kako su za njega prijevoz gumenim čamcem morali platiti 200 eura.

>> I pas Johnny među izbjeglicama iz Sirije

Komentara 10

PE
perfa57
09:47 04.10.2015.

Ma koje izbjeglice. Migranti koji imaju posve drugačije ciljeve od čuvanja glave na ramenima.

Avatar popajce
popajce
10:44 04.10.2015.

200 eu za peseka? e,ima se,moze se.jadne sirijske izbjeglice.kad smo bjezali mi,imali smo samo plasticnu vrecicu,a u nju pesek nije mogao stati,jadan

DM
dr_max
11:02 04.10.2015.

Dosta s ovim plaćenim člancima, evo Vlado čisti naveliko pa nek bubija vode doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije