Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPISIVAO MRTVE I RANJENE

U BiH uhićen maloljetnik (17): Planirao je napad na školu, jedan detalj zaprepastio je policiju

Dejan Rakita/Pixsell
15.03.2024.
u 15:05

Maloljetnik je sporni crtež prikazao na "TikToku", a dok ga je prikazivao skrenuo je kameru pored crteža, pokazujući pištolj

Maloljetnik (17) iz Bileće, koji je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo terorizma, nacrtao je plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, te da će sve okončati samoubojstvom, ekskluzivno saznaje ATV. Čitav plan napada maloljetnik je prikazao prilikom live chata na "TikToku".

Na snimku se vidi kako je u bilježnici iscrtana skica, odnosno tlocrt škole. Označeni su ulazi, dvorište, hodnik stube, te popisan broj mrtvih po različitim prostorijama. Čak je zapisana i ukupna kalkulacija u kojoj se navodi 12 mrtvih i 23 ranjena. Ono što je zaprepastilo i same istražitelje je da je pored tog broja napisan današnji datum 15. ožujak 2024. godine, što je bio signal da se na noge podignu sve raspoložive snage policije, piše Večernji list BiH.

Osim broja mrtvih, sa lijeve strane crteža popisana je satnica prema kojoj bi navodni napad trebao početi u 10:10 sati. Izlazak je planiran u 12:22, dolazak policije u 12:53, dok je u 13:05 sati upisano - samoubojstvo. Maloljetnik je sporni crtež prikazao na "TikToku", a dok ga je prikazivao skrenuo je kameru pored crteža, pokazujući pištolj. Spornom chatu prisustvovalo je više osoba, a jedan zabrinuti korisnik "TikToka" je sve prijavio policiji.

Čim su uvidjeli o čemu se radi policijski službenici su pojačali mjere sigurnosti oko škola u Trebinju i pokrenuli istragu. Istragu su vodili PU Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma u suradnji sa Republičkim javnim tužiteljstvom Republike Srpske. Ubrzo su, pomoću IP adresa, uspjeli locirati računar sa kojeg je sve prikazano na "TikToku". Ispostavilo se da iza svega stoji maloljetnik koji je uhićen.

POVEZANI ČLANCI:

"Maloljetnik je lociran i uhićen u Bileći. Izvršen je pretres kuće koju je koristio i u pretresu je pronađena bilježnica sa spornim crtežom! Pronađen je i pištolj koji se vidio na snimku i ispostavilo se da se ne radi o pravom oružju, već o plastičnom pištolju ", otkriva izvor ATV-a.

Neslužbeno se saznaje da je maloljetnik priznao da je sačinio sporni crtež i da je sve prikazao na društvenoj mreži, ali je za njega to po svemu sudeći bila šala. Navodno je tvrdio da nije zaista planirao napasti školu. Ipak prijetnja je shvaćena veoma ozbiljno i on je sproveden Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srpske na dalje postupanje.

Prema riječima načelnika PU Trebinje Siniše Lakete maloljetniku je na teret stavljeno krivično djelo terorizma. Hoće li ta kvalifikacija ostati odlučit će nadležni tužitelj nakon ispitivanja osumnjičenog.

>> Prosvjed u Beogradu nakon masovnog ubojstva u Osnovnoj školi ''Vladimir Ribnikar''

1/20
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije