Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA

Strava u školi kod Zadra: 'Učenica trpi uvrede, a neki dan su joj zalijepili i iščupali obrve'

Šibenik: Zbog snijega i leda jutarnja smjena škola nema nastave
Dusko Jaramaz/PIXSELL
15.03.2024.
u 11:24

Ravnateljica te škole tvrdi kako su roditelji dječaka koji su upleteni također obaviješteni o cijeloj situaciji, navodeći kako će pedagoške mjere i u ovom, kao i u svim drugim slučajevima biti provedene

Već neko vrijeme ona trpi uvrede i ponižavanja, govore joj svakakve uvredljive riječi. Sve je to bilo na riječima, sve do neki dan kad su joj za vrijeme malog odmora u razredu zalijepili i iščupali obrve, ispričala je strašnu priču bliska osoba učenice koja već neko vrijeme trpi vršnjačko nasilje u jednoj osnovnoj školi nedaleko od Zadra. Osoba je za Zadarski list objasnila i kako je obitelj u strahu, a nakon što je djevojčica prijavila nasilje, počelo ju se nazivati i cinkarošicom.

- Mislim da ni roditelji te djece, tih dvojice dječaka, nisu isto tako ništa znali o tome. Ni ravnateljica nije znala, tek kad sam ja otišla kod nje u ponedjeljak. Očito je da nije napravljeno kako treba, ne znam točno kakvi su propisi i uvjeti ali ovo nije mala stvar, ovo je nasilje koje se ne smije tolerirati i tu djecu treba sankcionirati. To je bilo u školi, ne van škole i škola treba reagirati jer ovako ispada da su na strani nasilnika - objasnila je.

S druge strane, ravnateljica te škole tvrdi kako su roditelji dječaka koji su upleteni također obaviješteni o cijeloj situaciji, navodeći kako će pedagoške mjere i u ovom, kao i u svim drugim slučajevima biti provedene. 

- Meni je jako žao, čula sam za taj slučaj koji se dogodio i odmah sam angažirala razrednicu i stručnu službu da se pozove majka djevojčice na razgovor da vidimo o čemu se točno radi. Oni su danas bili na razgovoru, a ja još nemam povratnu informaciju jer smo danas imali nacionalne ispite iz engleskog jezika, koji su tek maloprije završili. Znam da je majka bila na razgovoru i sad ću razgovarati sa stručnom službom - objasnila je ravnateljica.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Korisnike WhatsAppa očekuje velika promjena: Ukida se mogućnost koju su neki koristili gotovo svakodnevno

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
12:18 15.03.2024.

Izgleda bez batine više nema ni reda. Stvarno smo postali razuzdana stoka.

AK
Aka
13:12 15.03.2024.

A pedagogica i direktor škole? Gdje su nestali pak oni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije