Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tvrtka Boso: Odbacujemo navode da smo Dujmić ponudili posao koji mora odbiti

Dujmić je nedavno dobila ponudu za posao, a iz tvrtke su odlučili pojasniti svoj potez.
18. srpnja 2016. u 21:25 19 komentara 2056 prikaza
boso
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Tvrtka Boso posljednjih se nekoliko tjedana našla u fokusu javnosti zbog optužbi od strane bivših radnika koji vlasnika i tvrtku optužuju za teško kršenje radničkih prava i mobing.

Prije desetak dana došlo je i do napada na vlasnika Bosiljka Stanića. Njega je napao Ivica Dujmić, brat Ivanke Dujmić, bivše djelatnice društva Boso d.o.o. koja je Stanića optužila za pritiske i mobing zbog čega je završila na bolovanju.

Tvrtka je nedugo nakon toga odlučila zatvoriti dvije trgovine, a u jednoj je radila upravo Ivanka te je zajedno s još tri osobe dobila otkaz. Iz tvrtke kažu kako su se na taj potez odlučili zbog nerentabilnosti. No, Dujmić je nedavno dobila ponudu za posao, a iz tvrtke su odlučili pojasniti svoj potez.

Boso Vlasnik vinkovačke tvrtke Boso VIDEO Bosiljko Stanić: Prijetili su da će mi ispaliti sto metaka u glavu Bosiljko Stanić Tko je kontroverzni poduzetnik Mijenjao je devize i prodavao pizze za 13 kuna. Tako je započeo poslovno carstvo Bosiljko Stanić Bosiljko Stanić zatražio zaštitu od policije Napadnut Bosiljko Stanić, vlasnik tvrtke Boso kojeg su prozivali za mobing: Krenuo me udariti drvenim kolcem

"Društvo Boso. d.o.o. nekoliko je puta do sada javno obznanilo da je odluka o otkazu ugovora o radu gospođi Ivanki Dujmić donesena istovremeno s odlukama o otkazu ugovora o radu za još četiri radnika u sveukupno dvije trgovine. Spomenute trgovine su zatvorene radi nerentabilnosti i sukladno poslovnoj odluci uprave društva koja je donesena prije medijskih istupa gospođe Dujmić, stoga još jednom ističemo da navedena odluka nije bila motivirana istupima gospođe Dujmić.

Kako se u javnosti isticao „rast poslovanja“ jedne od dviju spomenutih trgovina, kao razlog zbog kojega je zatvaranje trgovine neopravdano, dodatno pojašnjavamo da je unatoč rastu prometa, na razini godine spomenuta trgovina i dalje ostvarivala gubitak zbog čega je donesena odluka o njezinom zatvaranju.

Ponuda za novo radno mjesto:

Kao što smo ranije najavili, svim smo radnicima koji su dobili otkaz zbog zatvaranja dviju trgovina spremni isplatiti pripadajuće otpremnine, a u slučaju da naknadno nastane potreba za obavljanjem istovrsnih poslova istim bi se radnicima ponudilo i sklapanje novog ugovora o radu.

S obzirom da se u međuvremenu pojavila potreba za obavljanjem istih poslova u drugim trgovinama, još jednom ističemo da smo za svih petero zaposlenika prije nekoliko dana poslali ponude za zasnivanje radnog odnosa u društvu Boso d.o.o., a među njima je i gospođa Ivanka Dujmić.

Odbacujemo konstrukciju pojedinih medija da je gospodin Bosiljko Stanić gospođi Dujmić ponudio posao za koji zna da ga mora odbiti i da je to nastavak mobbinga nad gospođom Dujmić. Naime, sukladno Zakonu o radu i nakon nastajanja potrebe za zapošljavanjem gospođi Dujmić je ponuđen novi ugovor o radu na određeno vrijeme za obavljanje istih poslova u trgovini u Viškovcima.

boso | Autor : Goran Ferbežar/PIXSELL Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Nema niti jednog pravnog razloga zbog kojeg bi gospođa Dujmić morala odbiti ponuđeni posao niti je odbijanje ponude bilo cilj Uprave društva Boso d.o.o. Imajući u vidu da gospođi Dujmić nije moguće ponuditi posao u poslovnici u Vinkovcima, prilikom izrade ponude za gospođu Dujmić društvo Boso d.o.o. vodilo se time da joj ponudi najbližu moguću lokaciju i pri tome joj osigura isplatu svih putnih troškova.

Naime, potreba za zapošljavanjem pojavila se u dvije trgovine koje se nalaze u Viškovcima i u Slavonskom Brodu. Trgovina u mjestu Viškovci, u kojoj je ponuđen posao gospođi Dujmić, udaljena je 37 kilometara od Vinkovaca. To je najbliža trgovina gradu Vinkovcima u kojoj je u ovome trenutku gospođi Dujmić bilo moguće ponuditi posao.

Druga opcija je bila trgovina u Slavonskom Brodu koja je ocijenjena kao neprihvatljiva radi prevelike udaljenosti. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog nastojanja pojedinaca da se svaki potez društva Boso d.o.o. prikaže negativnim. Do sada smo već poduzeli određene korake kako bi otklonili propuste u poslovanju i pokazali spremni surađivati sa svima koji žele doprinijeti unaprjeđenju poslovanja društva Boso d.o.o.", stoji u priopćenju.

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • ObrenM:

    Da mu je sve ostalo na mjestu ipak je teski kriminalac kad moze pokvareno meso uz"doradu"prodavati za ljudsku ishranu.Sada ovisnici o njemu od lopine prave"sveca".

  • Deleted user:

    te i takove bosove trebaju gradjani kaznjavat kad ih nece institucije ..ignorirat te ducane te kupovat u drugim .ima ih dosta za par mjeseci i sam bos ce traziti poso na burzi

  • texas:

    E jadan si ti čovjeće!! Nemaš dušu!!!