Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planirali u Siriju

Turska uhitila 54 osobe zbog povezanosti s Islamskom državom

Foto: Reuters
15.05.2018.
u 11:12

Od prvih godina sirijskog sukoba, koji je počeo u ožujku 2011. ,Turska je bila glavna točka prijelaza u Siriju za strance, posebice one koji su dolazili sa Zapada i koji su se željeli priključiti džihadističkim skupinama

Turska policija uhitila je preko pedeset osoba koje sumnjiči za povezanost s terorističkom skupinom Islamskom državom u seriji pretresa u Istanbulu, objavili su u utorak turski mediji.

Do uhićenja je došlo kasno u ponedjeljak i to na 19 adresa u više raznim kvartova Istanbula, navodi privatna agencija Dogan. Ukupno su uhićene 54 osobe i privedene na ispitivanje.

Policija sumnjiči uhićene da su planirali odlazak u Siriju.

Turska novinska agencija Anadolija javila je krajem travnja da su četiri 'visoka dužnosnika' Islamske države u Siriji uhićena na zapadu Turske dok su pokušavali napustiti tu zemlju uključivši se među izbjeglice.

Od prvih godina sirijskog sukoba, koji je počeo u ožujku 2011. ,Turska je bila glavna točka prijelaza u Siriju za strance, posebice one koji su dolazili sa Zapada i koji su se željeli priključiti džihadističkim skupinama. 

Dugo vremena optuživana da zatvara oči pred tim prelascima granice prema Siriji, Ankara je, suočena s napadima na vlastitom tlu, ojačala granicu prema Siriji, povećala broj uhićenja i protjerivanja osumnjičenih stranih džihadista, pridruživši se međunarodnoj koaliciji koja se bori protiv Islamske države.     

Komentara 5

IB
ibiza
11:34 15.05.2018.

To je samo sminka a do juce su im bili logisticari...

KE
kelab
22:21 15.05.2018.

Uhapsili Kurde.

Avatar intimus 500
intimus 500
11:50 15.05.2018.

a erdogana nisu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije