Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Trumpove objave

Sirija: Izrael je izveo napad na bazu u blizini Damaska

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
08.05.2018.
u 23:21

Sirija optužuje Izrael za napad na bazu u blizini Damaska, no iz Izraela još nisu stigle reakcije

Sat vremena nakon što je američki predsjednik Donald Trump objavio kako SAD napušta nuklearni sporazum s Iranom, Izrael je izveo napad na okolicu Damaska, a sirijska protuzračna obrana srušila je dvije izraelske rakete, javljaju svjetski mediji.

Sirija optužuje Izrael za napad na bazu u blizini Damaska, no iz Izraela još nisu stigle reakcije.

Izrael je ranije naredio  lokalnim vlastima na Golanskoj visoravni pod njegovim nadzorom da "otključaju i urede skloništa" za zaštitu u slučaju bombardiranja nakon što su uočili  "neredovite aktivnosti iranskih snaga u Siriji".

U izjavi izraelske vojske također se kaže da su postavljeni obrambeni sustavi da su "vojnici IDF-a (Izraelskih obrambenih snaga) u visokoj pripravnosti" za mogući napad.

Izraelski mediji su istaknuli da nalog za pripremu skloništa nikada nije izdan tijekom sedam godina građanskog rata u Siriji , u kojemu je Izrael formalno neutralan, ali je izvodio udare preko granice na sumnjive položaje iranskih snaga koje podržavaju sirijskog čelnika Bašara al-Asada.

Iran je optužio Izrael za napad 9. travnja u kojem su u sirijskoj zračnoj bazi ubijena devetorica Iranaca i obećao osvetu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kazao je u utorak, uoči objave odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa hoće li izići iz nuklearnog sporazuma s Iranom, da Iran nastoji u Siriji rasporediti "jako opasno oružje" kako bi prijetio Izraelu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Marenggo
Marenggo
00:10 09.05.2018.

Teroristi i tvorci Isila ne miruju... Mislim da je vrijeme da ovim žoharima jednom netko da po brnjici. Vrijeme je da opet kao kujice cvile po Americi...

BO
bojnik
06:12 09.05.2018.

Nuke israel!

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
01:53 09.05.2018.

spremte se spremte hrvacki vojnici! bice rata! gazda vam ne moze biti re elected bez rata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije