Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Troskot: Zagreb je dužan najmanje 5 milijardi kuna, Pavičić Vukičević se ponaša kao Alisa u zemlji čudesa

Ispred zgrade Gradske uprave instalirat ćemo digitalni pano na kojem ćemo javnost obavještavati o prihodima, rashodima, dobiti, investicijama i zaduženju Grada
03. svibnja 2021. u 15:15 1 komentara 192 prikaza
Zagreb: Povodom praznika rada umjesto besplatnog graha u Maksimiru dijelili karanfile
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot ustvrdio je u ponedjeljak da javnosti nije rečena prava istina o dugu Grada Zagreba, jer oko 600 milijuna kuna koje stalno spominje Jelena Pavičić Vukičević nije stvarni dug, koji minimalno iznosi pet milijardi kuna.

press konferencija Troskot s Kajzerice pozvao protukandidate da javno objave tko ih financira

Kad obnašateljica dužnosti gradonačelnice Pavičić Vukičević govori o zagrebačkim financijama imate dojam da je kao "Alisa u zemlji čudesa" jer tvrdi da je financijsko stanje dobro, a Grad je zapravo u ozbiljnim dugovima. Prema mojoj procjeni kao dugogodišnjeg revizora, Zagreb je dužan minimalno pet milijardi kuna, rekao je Troskot na konferenciji za novinare na Zrinjevcu. 

Poručio je da bi kao gradonačelnik pokrenuo "snažne kontrolne mehanizme" na rashodovnoj i prihodovnoj strani proračuna jer su nalazi revizije pokazali da Grad ima ozbiljnih problema s naplatom potraživanja. Revizija je našla milijardu i pol kuna nenaplaćenih potraživanja i to ne prema građanima, nego prema tvrtkama s kojima Grad surađuje, kaže Troskot. 

očuvanje radnih mjesta Troskot: Privatni sektor jedini može izvući Zagreb i Hrvatsku iz krize

On bi uveo četiri razine revizije za nadgledanje Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga i osnovao Ured za sprječavanje pranja novca.

"Vanjsku reviziju, internu reviziju koja će pregledavati unutarnje procese, kao što su prodaja i nabava imovine, reviziju za trošenje novca povučenog iz EU-ovih fondova, te državnu reviziju”, rekao je.  

Troskot bi detaljno analizirao prihode, rashode, obveze, kamatno opterećenje i tijek novca, a rezultate analize i stvarno stanje gradskih financija objavio na mjesečnoj bazi.

Zagreb: KLub zastupnika Mosta o veleposlaniku Hidajetu Biščeviću konferencija za medije Klub Mosta: Hitno smijeniti hrvatskog veleposlanika u Srbiji

"Ispred zgrade Gradske uprave instalirat ćemo digitalni pano na kojem ćemo javnost obavještavati o prihodima, rashodima, dobiti, investicijama i zaduženju Grada. Svaku fakturu ćemo transparentno prikazivati građanima", poručio je.

Uz takav pristup vođenju financija, izvukao bi Zagreb iz velikog duga i gliba u kojem se nalazi, kaže Troskot ističući da je 10 godina radio u najvećim svjetskim revizorskim tvrtkama, gdje je nadzirao i revidirao financije tvrtki koje su po veličini prihoda i broju zaposlenika veće od Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga zajedno.

 

Škoro: Čuo sam jedan zanimljiv izraz na propovijedi - jedna banda napravila je mrežu i ne možeš je zaobići

CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • volim.hrvatsku65:

    Troskot , bilo bi dobro da je 5 milijardi, ali ja se bojim da je puno vise ..... Ako bi ti napravio kao sto govoris , imas moju podrsku !!!!!!!!