Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u valpovu

Tri sata vatrogasci izvlačili kravu iz šahta, poslije ipak uginula

krava u šahtu
Foto: Facebook
23.06.2015.
u 13:37

Nisu ju nikako mogli izvući s prednje strane jer bi ju povlačenje gurtnama ozlijedilo pa su kopali oko šahta i razbijali beton

Puna tri sata spašavali su vatrogasci gotovo 700 kilograma tešku kravu koja je upala u vodovodni šaht na farmi u Valpovu nedaleko od Osijeka. Iako je izvučena iz jame, i to na koncu traktorom, uginula je sat i pol poslije.

– Propala je stražnjim nogama kroz salonit ploču koja je bila iznad šahta kao pokrov. Više od polovice tijela bilo joj je u šahtu promjera metar sa metar – prepričavaju nam u DVD-u Valpovo.

Nisu ju nikako mogli izvući s prednje strane jer bi ju povlačenje gurtnama ozlijedilo. Više od polovice tijela bilo je zaglavljeno u šahtu.

– Kopali smo oko šahta i razbijali beton da dođemo do stražnjih nogu – nastavljaju. Teškom se mukom mučilo sedam vatrogasaca. Borili su se i s vremenom, ali i s komarcima koji su nahrupili na njih i nesretnu životinju.

Vlasnik farme Berislav Serbedžija pratio je cijelu dramu.

– Djelovala je u redu pri izvlačenju, vjerojatno joj se nešto poremetilo u metabolizmu dok je bila u šahtu. Događa se to na farmama – kazao je vlasnik OPG-a.

>> Iz kanalizacije uz pomoć građana spašen pas Rex, od sreće je dijelio puse

Komentara 1

TA
tamanitelj
14:08 23.06.2015.

Jadna krava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije