Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavili ga

Tri mačića ostavio uz Biljsku cestu

Foto: Privatni album
1/6
20.07.2017.
u 16:45

Svjedoci događaja spasili su životinje, o njima je brigu preuzela osječka udruga Devet života, a o svemu je obaviještena i policija

Od smrti pod kotačima na Biljskoj cesti mačiće su dijelili doslovno trenuci. Spasila ih je sreća, jer kad su izbačeni iz zaustavljenog automobila i ostavljeni uz rub ceste, pojavio se drugi automobil.

Počinitelj je pobjegao u smjeru Osijeka, no ipak ne dovoljno brzo jer svjedoci su zapamtili koji je automobil vozio i jednu bitnu činjenicu za prepoznavanje, logo ispisan na njemu. Nije bilo vremena za nešto više, trebalo je spasiti životinje. O svemu je obaviještena osječka udruga Devet života, koja je mačiće i preuzela, a pozvana je i policijia.

– Mačići imaju tek dva mjeseca, mršavi su, jako gladni i oči su im upaljene. Odveli smo ih veterinaru, a najmanji je težak samo 295 grama – kažu u Udruzi. S obzirom da je poznat počinitelj, sve će prijaviti nadležnim institucijama.

Policijsku upravu osječko-baranjsku upitali smo što je policija poduzela i što će poduzeti u svezi ovog slučaja te jesu li obavijestili i veterinarsku inspekciju.

– Policijski službenici II. policijske postaje Osijek provode izvide u svezi navedenog događaja, a nakon što utvrde činjenično stanje i okolnosti događaja, pravovremeno će izvijestiti sve nadležne institucije – stoji u odgovoru Policijske uprave.

A upravo od tih nadležnih institucija svi koji su svjedočili događaju, a i volonteri udruge Devet života, očekuju da poštuju Zakone i kazne osobu koja je odbacila mačiće i ugrozila njihove živote. I ne samo njihove.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar arhaika
arhaika
00:12 21.07.2017.

sto su skrivile jadne zivotinje. vlasnici se moraju brinuti za zivotinje.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:33 20.07.2017.

strasno

ME
Meter
17:20 20.07.2017.

Odmah mu odrediti tešku robiju, baš svašta - gledajte napuštene ljude uz cestu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije