Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPACITETI GOTOVO ISPUNJENI

Tri bebe završile u Zaraznoj zbog koronavirusa. Najmlađi pacijent na intenzivnoj ima 23 godine

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu
Igor Kralj/PIXSELL
05.12.2021.
u 21:30

Infektologinja strahuje da će zdravstveni sustav još neko vrijeme morati nositi teret visokih brojeva proteklih dana i tjedana.

Infektologinja Jelena Budimir Mihalić iz Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' objasnila je kako je došlo do neznatno manjeg pritiska pacijenata oboljelih od COVID-19, ali i to da se na odjelima Zarazne nalaze teški do izrazito teški pacijenti. 

- To dovodi do potencijalnog prelijevanja u jedinice intenzivnog liječenja koja je u našoj ustanovi gotovo u potpunosti ispunjena, rekla je Jelena Budimir Mihalić u Dnevniku HRT-a. 

Na odjelima za konzervativno, hladno liječenje, nalaze se osobe od oko 40 godina do visoke životne dobi, 80 i više, no zabrinjava raspon dobi u jedinici intenzivnog liječenja. Naime, najmlađi pacijent star je 23 godine.

- Hospitalizirano je troje djece dojenačke dobi, najmlađe je staro mjesec dana, a priča ide iz pozitivne epidemiološke situacije kod kuće, rekla je.

Infektologinja strahuje da će zdravstveni sustav još neko vrijeme morati nositi teret visokih brojeva proteklih dana i tjedana.

Iznijela je i vlastiti primjer naglašavajući pritom važnost booster doze. Njezino mlađe dijete je bilo bolesno i to tri tjedna nakon što je primila treću dozu. Ona se testirala, a PCR je bio negativan i nije imala simptome. 

I dok sve upućuje na to da se lagano poboljšava epidemiološka situacija u Hrvatskoj, razlog za zabrinutost predstavlja novi soj omikron.

Krajem prošlog tjedna je objavljeno kako postoji opravdana sumnja da je omikron stigao u Hrvatsku, a konačni rezultati o slučajevima omikrona u Hrvatskoj bit će poznati sutra iza 11 sati, a zatim slijedi službeno izvješće, potvrđeno je iz HZJZ-a za HRT.

Ključne riječi

Komentara 12

LE
LeonardoGoldman
23:03 05.12.2021.

Molim vas cim prije cijepite i bebe pa da budete zadovoljni. Ali stvarno dno dna. Sramota!

AA
Aartur
23:09 05.12.2021.

Kao, nitko neće skužiti u kojem smjeru se gura propaganda

CO
Costacurta
23:06 05.12.2021.

Već deset dana opadaju brojevi zaraženih, hospitaliziranih Itd… i onda po koji vec put u ove dvije godine usprkos tome opet priča da je sustav pred kolapsom. Nebitno jel je na liječenju u HR bolnicama petsto ljudi, ili tri tisuce i petsto ljudi, vi non-stop lajete o kolapsu. Korona paničari i strašitelji, većina nas je odavno skužila da ste lazovi i manipulatori. I ne treba čovjek bit naročito pametan da vas pročita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije