Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štene iz snijega

Tomi uz ljubav i pažnju odrasta u najboljem domu

Tomi
Foto: Privatni album
1/5
07.03.2016.
u 20:35

Za budućnost koja je pred Tomijem, za njegovu sreću, najviše je zaslužan Kristijan. Samo on nije okrenuo glavu od dva mala šteneta koja su se početkom siječnja smrzavala u snijegu u Hraščici.

Pokušao je Tomi tada pomoći i svom bratu Tinu, grijao ga je tijelom. Veterinari iz Bioinstituta dali su sve od sebe, Tin ipak nije preživio, ali su uspjeli spasiti Tomija. Bila je to jedna od najtužnijih priča iz skloništa varaždinske Udruge Spas, kažu sami volonteri. No, priča ima i sretan kraj - Tomi je pronašao dom.

- Bilo je puno upita, odabrali smo mu najbolji dom. Tomi će biti ogroman kad odraste, ali nikada više neće osjetiti kako je smrzavati se u snijegu. Njegova obitelj obožava ga i nestrpljivo su čekali da dođe k njima - kažu volonteri.

Udomitelji Tomija opisuju kao malog mudrijaša, koji je uz to što je pametan i dobar. Vrlo brzo naučio je sav red, a pristojno se ponaša i kad ostane sam.

- Jednom rječju, savršen. Jako sam žalosna, možda i više nego prije, što njegov brat Tin nije dobio priliku da izraste u istog takvog psa, krasnog i pametnog - kaže ogorčena Gordana Lacko, voditeljica skloništa, te dodaje kako je pravo na život malenom Tinu uskratila neka ljudska spodoba. Nisu ga uspjeli spasiti, ali zauvijek ostaje u njihovim srcima.

<<svi-su-samo-prolazili-a-malena-tijela-smrzavala-su-se-u-snijegu

<<tomi-stene-iz-snijega-oporavlja-se-od-posljedica-smrzavanja

Komentara 1

KI
kinez14
06:21 08.03.2016.

Kako lijepa prica. Tomiju zelim puuuno veselih godina a njegovom bratu da se veseli gore u oblacima kada mu zlocesta ljudska spodoba nije dopustila da zivi. A toj spodobi od sveg srca zelim sve najgore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije