Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preživio je

Tomi, štene iz snijega, oporavlja se od posljedica smrzavanja

Tomi iz Varaždina
Foto: Privatni album
1/4
12.01.2016.
u 16:30

Volonteri varaždinske udruge Spas poručuju: ako imate imalo srca, nemojte to više raditi, ne ostavljajte ih na hladnoći

Kad je maleni Tomi, štene pronađeno u snijegu u Hraščici, prihvatio hranu i pojeo svoj prvi zalogaj, svi su vjerovali da je uspio i da će preživjeti.

Tomi je to i potvrdio, nakon boravka u Bioinstitutu, u kojem su se o njemu brinuli veterinari, vratio se u varaždinsko sklonište gdje su ga dočekali volonteri udruge Spas.

- Srećica naša uspjela se izboriti. Sad idemo polako - oporavak, cijepljenje protiv bolesti, puno fine papice - kažu presretni volonteri, a nadaju se da će mu brzo pronaći i novi dom. Zahvaljuju svima što su mislili na malenog i držali mu palčeve. Uspio je, dodaju, uinat onima koji su ga ostavili, njega i malenog Tina koji nije preživio smrzavanje na -7.

- Ako imate imalo srca, nemojte to više raditi, nemojte ostavljati malu štenad na hladnoći – dodaju volonteri. Uvijek će se naći netko tko će pomoći, netko tko će spasiti život. A Tomi svoj zahvaljuje i  Kristijanu koji nije okrenuo glavu, ali i svima koji su do sada pomogli u brizi za njega. Nakon liječenje ostao je veterinarski račun, a da bi se što prije oporavio treba mu i malo bolja hrana.

Udruga Spas treba pomoć i dalje, novčane donacije možete uplatiti na njihov račun, HR8723600001101737026, a ostale detalje možete saznati i na telefon 042/33-00-04 ili mobitel 091/44-30-004.

<<hladnoca-je-bila-presudna-maleni-tin-otisao-je-iza-duge

<<svi-su-samo-prolazili-a-malena-tijela-smrzavala-su-se-u-snijegu

Komentara 4

Avatar links
links
16:58 12.01.2016.

bravo tomi, životinjo:) sretno

LI
lika64
19:34 12.01.2016.

predivan, sretan budi u svom domu koji ćeš brzo naći

OK
okus
01:55 13.01.2016.

Divna vijest! Sretno Tomi.🌹

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije