Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tolušić najavio svoj prijedlog za rezanje poreza u poljoprivredi

Donedavni ministar poljoprivrede najavio je davanje izmjene Zakona o porezu koje bi olakšale položaj poljoprivrednicima.
27. kolovoza 2019. u 13:19 1 komentara 733 prikaza
Tomislav Tolušić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši ministar poljoprivrede i saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Tolušić najavio je na Facebooku kako će predložiti izmjene zakona o porezu na promet nekretnina u sklopu porezne reforme koje bi olakšale položaj poljoprivrednicima i provelo okrupnjavanje zemljišta.

OČEKIVANJA EKONOMISTA: Rast 3,1% od turizma i potrošnje, industrija pada, živimo od rente

Tolušić je kazao kako i on daje svoj doprinos poreznoj reformi te da na taj način apelira na mudrost svojeg prijatelja Zdravka Marića, ministra financija. Donedavni ministar kazao kako jedna od rijetkih stvari koje nisu uspjeli progurati u dosadašnjim izmjenama poreznih propisa je ukidanje plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta što prema njemu nema veze sa zdravom pameti. 

Ministri Marić i Tolušić o Nacionalnom programu reformi | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Dragi moji poljoprivrednici, da i ja malo dam svoj doprinos poreznoj reformi i apeliram na mudrost mog prijatelja Zdravka Marića. Sve dosadašnje porezne reforme zadnje 3 godine imale su obzira i prema hrvatskoj poljoprivredi i Zdravko je uvijek slušao i saslušao (za razliku od nekih drugih nedodirljivih) sve što smo mu imali reći u vezi poljoprivrede, i na sve moguće načine je uključio naše (i vaše) želje u dosadašnje izmjene poreznih propisa, smatra Tolušić

Marić poručio: 'Za povećanje sam plaća, ali ne samo liječnika i učitelja, nego svih zaposlenika u Hrvatskoj'

-Jedna od rijetkih stvari koju nismo uspjeli progurati je ukidanje plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta. To državu ne košta ništa jer nitko normalan sad ne mijenja zemljište (službeno naravno) jer obojica sudionika u tome plaćaju porez na promet nekretnina, što, naravno, nema veze sa zdravom pameti. Tako da država NIŠTA ne gubi ništa ako ukine plaćanje poreza na nekretnine u slučaju da poljoprivrednici mijenjaju zemljište u svrhu okrupnjavanja. Tako da očekujte moj amandman kao saborskog zastupnika u vezi toga. A siguran sam, i Zdravkov pozitivan odgovor, napisao je Tomislav Tolušić. 

 

 

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Mimosvit:

    To bi bilo samo još jedno pogodovanje hadezeovoj nekretninskoj mafiji koja ionako kontrolira cijeli porezni sustav. Plaćamo milijarde poticaja u poljoprivredi a posljedica je nikad skuplja hrana, nikad lošija ponuda domaćih proizvoda i nikad skuplje poljoprivredno zemljište.