Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK BIVŠEG MINISTRA

Tolušić najavio svoj prijedlog za rezanje poreza u poljoprivredi

Tomislav Tolušić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
27.08.2019.
u 13:19

Donedavni ministar poljoprivrede najavio je davanje izmjene Zakona o porezu koje bi olakšale položaj poljoprivrednicima.

Bivši ministar poljoprivrede i saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Tolušić najavio je na Facebooku kako će predložiti izmjene zakona o porezu na promet nekretnina u sklopu porezne reforme koje bi olakšale položaj poljoprivrednicima i provelo okrupnjavanje zemljišta.

Tolušić je kazao kako i on daje svoj doprinos poreznoj reformi te da na taj način apelira na mudrost svojeg prijatelja Zdravka Marića, ministra financija. Donedavni ministar kazao kako jedna od rijetkih stvari koje nisu uspjeli progurati u dosadašnjim izmjenama poreznih propisa je ukidanje plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta što prema njemu nema veze sa zdravom pameti. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Dragi moji poljoprivrednici, da i ja malo dam svoj doprinos poreznoj reformi i apeliram na mudrost mog prijatelja Zdravka Marića. Sve dosadašnje porezne reforme zadnje 3 godine imale su obzira i prema hrvatskoj poljoprivredi i Zdravko je uvijek slušao i saslušao (za razliku od nekih drugih nedodirljivih) sve što smo mu imali reći u vezi poljoprivrede, i na sve moguće načine je uključio naše (i vaše) želje u dosadašnje izmjene poreznih propisa, smatra Tolušić

-Jedna od rijetkih stvari koju nismo uspjeli progurati je ukidanje plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta. To državu ne košta ništa jer nitko normalan sad ne mijenja zemljište (službeno naravno) jer obojica sudionika u tome plaćaju porez na promet nekretnina, što, naravno, nema veze sa zdravom pameti. Tako da država NIŠTA ne gubi ništa ako ukine plaćanje poreza na nekretnine u slučaju da poljoprivrednici mijenjaju zemljište u svrhu okrupnjavanja. Tako da očekujte moj amandman kao saborskog zastupnika u vezi toga. A siguran sam, i Zdravkov pozitivan odgovor, napisao je Tomislav Tolušić. 

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
13:44 27.08.2019.

To bi bilo samo još jedno pogodovanje hadezeovoj nekretninskoj mafiji koja ionako kontrolira cijeli porezni sustav. Plaćamo milijarde poticaja u poljoprivredi a posljedica je nikad skuplja hrana, nikad lošija ponuda domaćih proizvoda i nikad skuplje poljoprivredno zemljište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije