Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Temperature rastu

Ovo već sliči ljetu: Meteorolozi otkrili na što, osim na sunce, treba računati u sljedećim danima

Zagreb: Stigla najavljena promjena vremena
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
22.05.2023.
u 08:15

U utorak će biti sunčano vrijeme uz slab i umjeren dnevni razvoj oblaka, a poneki popodnevni pljusak moguć je uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U noći na srijedu očekuje se porast naoblake sa sjeverozapada i mjestimična kiša

Ponedjeljak donosi pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti uz dnevni razvoj oblaka. Lokalno treba računati na poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu, uglavnom na krajnjem sjeveru te osobito u unutrašnjosti Dalmacije, pa bi se pokoji pljusak mogao spustiti i do obale. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Bura će podno Velebita još ujutro biti i jaka. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 °C. 

VEZANI ČLANCI:

U utorak će biti sunčano vrijeme uz slab i umjeren dnevni razvoj oblaka, a poneki popodnevni pljusak moguć je uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U noći na srijedu očekuje se porast naoblake sa sjeverozapada i mjestimična kiša. Vjetar uglavnom slab, popodne uz obalu i umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, duž obale od 14 do 18, a najviša dnevna od 24 do 29 °C.

GALERIJA: Posljedice poplave u Kostajnici

Zagreb: Stigla najavljena promjena vremena
1/15

"Osim na sunce i oblake, u novome tjednu treba računati i na pljuskove s grmljavinom, ponegdje i izraženije, pogotovo od srijede, kada će nakon prolaznog slabljenja ponovno zapuhati bura. Najmanja vjerojatnost lokalnih nestabilnosti je u utorak, kada je ujutro najveća vjerojatnost mjestimične magle. Uz razmjerno toplo vrijeme te do srijede ne odviše jak vjetar i temperatura mora blago će porasti", prognoza je koju je pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT.

Video: Golemo klizište na dionici ceste koja povezuje Požešku kotlinu s autocestom

"Utorak će u unutrašnjosti biti prevladavajuće sunčan te prolazno stabilniji – porast će vjerojatnost za jutarnju maglu, a smanjit će se vjerojatnost popodnevnog pljuska. Zatim ponovno nestabilno i oblačnije, pogotovo u drugom dijelu srijede kada su izgledni ne samo rasprostranjeni nego i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Dnevna temperatura nakon utorka malo će se sniziti, a jutarnja porasti, te će zapuhati sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će u nastavku tjedna većinom biti sunčano, a najstabilniji i najsunčaniji bit će utorak. U srijedu poslijepodne lokalni pljuskovi s grmljavinom ponajprije na sjevernom dijelu, a u četvrtak i na srednjem. Vjetar će prvo sasvim oslabjeti pa je ujutro na moru ponegdje čak moguća i magla, a u četvrtak će opet zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u blagom padu, a mora u porastu", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije